Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli incir üretim merkezi olan Aydın’da, incir üreticisini yaz yağmurları vurdu. Temmuz ve Ağustos döneminde yok denecek kadar yağış alan Aydın’da bu yıl normal şartların yaklaşık 20 katı fazla yağış oldu. Yağmur nedeniyle zora düşen incir üreticisi Tarsim sigortasının kapsamının genişletilmesini istedi.

        Aydın’da özellikle incir üretim merkezlerinin başında gelen Nazilli ve Buharkent ilçeleri Ağustos ayında son yarım asrın en fazla yağışını aldı. Yaz yağmurları nedeniyle perişan olan incir üreticisi yağışlar nedeniyle inciri kurutmakta sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

        Uzun yıllar ortalaması 2,3 kilogram idi, 6 günde 53 kilo yağış düştü

        Yaz dönemi Türkiye’nin en az yağış alan illerinin başında gelen Aydın, bu yıl Temmuz ve Ağustos yağışları kış mevsimini aratmadı. Nazilli ilçesinde önceki gün sadece 90 dakikada 38.8 kilogram yağış düşerken Ağustos ayının ilk 5 gününde metrekareye düşen yağış miktarı 53 kilograma ulaştı. İncirin üretiminin yoğun olduğu ilçelerde yağmurla birlikte olgunlaşan incirlerde akma adı verilen hastalık oluşmaya başladı.

        Son yılların en ıslak yaz sezonunun yaşandığı Aydın’da son 2 hafta içerisinde Buharkent ve Nazilli’de Venedik’i aratmayacak görüntüler oluştu. Aydın’da uzun yıllar ortalamasına göre Ağustos ayında metrekareye sadece 0.3 kilogram yağış düşerken 2918 yılı Ağustos ayında; Nazilli’ye 53, Sultanhisar’a 27, Çine’ye 17.8, Buharkent’e 11.9, Koçarlı’ya 13,4 kilogram yağış düştü.

        İlekleme ve hasat mevsiminde gerçekleşen yağışlar dolayısıyla incir mahsulünde sıkıntılar yaşandığını belirten üreticiler şu anda hava şartlarının uygun gitmemesinden kaynaklı ciddi ürün ve kalite kaybı yaşandığını belirttiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa