Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA'da yaşayan Ertan Güral'a (58), 2019'da mide kanseri teşhisi koyulunca eşi Ayten Güral (50), moral ve motivasyonuyla hastalığı yenmesine destek oldu. Kısa süre sonra Ayten Güral'a yumurtalık kanseri teşhisi koyulunca bu kez Ertan Güral, eşine sevgisiyle destek verdi. Güral çifti, tıbbi tedavinin yanı sıra sevgileriyle bu mücadeleyi kazandıklarını söyledi.

        Kemer ilçesinde yaşayan 22 yıllık evli Ayten ve Ertan Güral, hayatlarının en zor dönemlerini sevgileriyle aştı. İki çocuk babası Ertan Güral, 2019 Haziran'da 3'üncü evre mide kanserine yakalandı. Ayten Güral, manevi desteğiyle eşine moral verip, süreci atlatmalarına yardımcı oldu. Ertan Güral, 2021'de mide kanserini yendi. Güral ailesi, durumun mutluluğunu yaşarken, kısa süre sonra da Ayten Güral'a yumurtalık kanseri teşhisi koyuldu. Ertan Güral, hastalığında yanında olan eşini, bu süreçte yalnız bırakmadı. Ayten Güral, kemoterapi döneminde moral motivasyonla kanseri yendi. Güral çifti sevgileriyle kansere meydan okuyup yeni hayatlarına 'merhaba' dedi.

        'HER ZAMAN BİRBİRİMİZİN YANINDAYDIK'

        Kontrol için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Güral çifti, tıbbi tedavinin yanı sıra sevgileriyle bu mücadeleyi kazandıklarını söyledi. Ertan Güral, hayattaki en büyük destekçisinin eşi olduğunu anlattı. Ayten Güral'ın her zaman yanında olduğunu aktaran Ertan Güral, en kötü döneminde eşinin yalnız bırakmadığını söyledi. Mide kanserini atlattıktan sonra eşinin kansere yakalandığını aktaran Ertan Güral, "Tam zamanında doktora gitmişiz. Doktorumuz 'Çok hızlı gelişmiş, iyi ki gelmişsiniz' dedi. Eşime, 'Sen hep benim yanımdaydın, ben de her zaman senin yanındayım' dedim. 'Bu hiçbir zaman birliğimizi, huzurumuzu bozmayacak' dedim. Ameliyatı 8-9 saat sürdü. Sen kansersin, eşin de kanser oluyor, bu akla gelmeyecek bir şey. Çok şükür başardık ikimiz de. Allah bizi çocuklarımıza bağışladı. Çok mutluyum. Her zaman birbirimizin yanındaydık. Eşim bana moral verdi. Ben de ona moral verdim ve başardık. Hocamızdan da Allah razı olsun bize hep moral verdi. Hastalıkta, sağlıkta, mutlulukta, huzurda hep birbirimizin yanındaydık" dedi.

        ÜZÜLMESİN DİYE EŞİNİN KANSER OLDUĞUNU SAKLADI

        Ertan Güral'ın ilk rahatsızlığının kalp kriziyle başladığını, sonra mide kanaması geçirdiğini, sebepleri araştırılırken mide kanseri teşhisi koyulduğunu anlatan Ayten Güral, "İlk duyduğumda benim için kolay bir süreç olmadı. Ertan yeni kalp krizi geçirdiği için kanser olduğunu bilmiyordu, duymasını istememiştim. Ameliyat sonrasında kemoterapiye başladık. Kemoterapi sürecinde hep tekerlekli sandalyeyle gidip geliyorduk. Kemoterapi bitti, 6-7 ay sonra Ertan tesadüfen kanser olduğunu duydu. Çocuklarım da babalarının kanser olduğunu bilmedi. Kemoterapi süreci yarıya geldiğinde öğrendiler. Ertan ve çocuklar evde yokken, kendi kendime ağlıyordum. Onlar geldiğinde hiçbir şey olmamış gibi yüzümü gözümü yıkıyor, gülüyordum" diye konuştu.

        'EŞİMLE YAŞADIK BU SÜRECİ, DİBE ÇÖKMEYECEĞİZ'

        Ertan Güral'ın mide kanserini yendikten sonra kendisine yumurtalık kanseri teşhisi koyulduğunu anlatan Ayten Güral, "2022'de menopoza girdiğim dönemde regl olmaya başladım. Birdenbire karnımda şişlik oluştu. Doktor kanser şüphesi gördü. Kan tahlili istediler. Doktoruma 'Ben iyisine de kötüsüne de hazırım. Bunlar bizim için var, dedim. Eşimle yaşadık bu süreci. Dibe çökmeyeceğiz' dedim. Yumurtalık kanseri teşhisi koyuldu. Rahim, ince ve kalın bağırsaklarda da vardı. Ameliyat oldum. 12 gün hastanede yattıktan sonra kemoterapi süreci geçirdim. Mustafa Karaca hocamın enerjisi ve güler yüzüne çok güvendim. Kanser döneminde beni mutlu eden şeylerden hiç vazgeçmedim. Negatif enerji veren insanlarla hiç görüşmedim" dedi.

        Kanserin ilacının pozitif enerji ve sevgi olduğunu aktaran Ayten Güral, "Ertan'ın hastalandığını çocuklarım ve Ertan bilmezken, 2 kedimi kucağıma alıp onlarla konuşuyordum. Kediyi okşarken ona anlatıyordum. Aile sevgisi, eşin sevgisi ve çocukların ilgisinin çok büyük desteği var. Kemoterapi sürecinde kendimi kötü hissettiğimde deniz kenarına gidip oturuyorduk Ertan'la. Moral, motivasyon ve destek önemli" diye konuştu.

        TEDAVİLER SONUCUNDA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

        Çiftin kanser tedavilerini yapan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Mustafa Karaca, Ertan Güral'ın tedavisinde Ayten Güral'ın eşini bir an olsun yalnız bırakmadığını belirterek, "Hepimiz Ertan beyin yüksek riskli bir mide kanserinden sonra tamamen iyileşmesini ve iyileşmesini gösteren görüntüleri gördükten sonra aileye müjdeyi vermiştik. Aradan çok kısa bir süre sonra Ayten hanım yanıma geldi ve ben inanamadım. Büyük şaşkınlık içerisindeydim. Ayten hanıma 'Ne oldu' diye sordum. 'Hocam, maalesef ben de kanser oldum' dedi. Ayten hanımın yapılan incelemelerinde maalesef over kanserine yakalandığını öğrendik. Ayten hanıma da Ertan bey gibi kemoterapi uyguladık. Yaklaşık 6 aylık kemoterapi tedavisi sonucunda Ayten hanım da sağlığına kavuştu. Pozitif düşünmek, sevgiyle moral bulmak, kanser hastalarındaki vücut direncini yüksek tutan en önemli 2 faktördür. O yüzden kanser hastalarının yanında duran insanlara çok önemli görevler düştüğünü, onlara bol bol moral ve sevgi vermeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa