Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)EVLİLİK tarihini aylar öncesinde 28 Mayıs olarak belirleyip, salonlarda rezervasyon yaptıran çiftler, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci tura kalınca, farklı illerden davetlilerin gelememesi, gelin alma, misafirlere yemek ikramı, kına gecesi gibi gelenekleri gerçekleştirememe kaygısıyla işletmecilerden düğün iptali veya erteleme talebinde bulundu.

        Yaz dönemindeki düğün yoğunluğu nedeniyle aylar öncesinden düğün salonunu belirleyip 28 Mayıs Pazar günü için rezervasyon yaptıran bazı çiftler, cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci tura kalınca, düğünlerini ertelemek için işletmecilerle görüşmeye başladı.

        Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TUSKO) Genel Başkanı Barış Ay, çiftlerin seçim gününe gelen düğün tarihini erteleme talebini onları mağdur etmeyecek şekilde düzenlemek için çalışma yaptıklarını söyledi.

        Türkiye'de 50 bin civarında düğün salonu bulunduğunu anlatan Düğün ve Organizasyon Sektörü İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Halil İbrahim Söğüt de salonların yarısından fazlasında 28 Mayıs gününe rezervasyon yapıldığını söyledi. 28 Mayıs tarihinde salon kiralayan binlerce çiftin, rezervasyon iptali ya da düğünlerini erteleme kararı aldığını belirten Söğüt, "Çiftler farklı illerden davetlilerin gelememesi, seçim yasaklarından dolayı kına gecesi, gelin alma, misafirlere yemek ikramı gibi gelenekleri gerçekleştirememe nedenlerinden dolayı düğün iptali veya erteleme talebinde bulunuyor. Yaz sezonundaki düğün yoğunluğu nedeniyle çiftlerimize yeni tarih belirleme sıkıntısı yaşanıyor. Bazı çiftler rezervasyon iptalinden sonra başka ilçelerde salon arayışına girdi. Rezervasyon iptallerinde çiftler ile salon işletmecileri arasında kapora konusunda fikir ayrılıkları yaşanıyor. Rezervasyon iptali hemen hemen her salonda yaşanıyor" diye konuştu. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Antalya Tolga YILDIRIM

        2023-05-19 12:15:51

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa