Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ile Kırgızistan arasında 5 milyar dolarlık dış ticaret hacmi hedefi koyduğunu hatırlatarak, "Ülkelerimizin potansiyelini ve ilişkilerimizdeki yakınlığı göz önüne aldığımızda bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz." ifadesini kullandı.

        ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Toktobekov, Baran'ı makamında ziyaret etti.

        Baran, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin son yıllarda sürekli geliştiğinin altını çizerek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği 1 milyar dolar seviyesini aştığını kaydetti.

        Son iki yılda ticaret hacminin 2 milyar dolara yaklaştığını belirten Baran, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl da iki ülke ticaret hacmi için 5 milyar dolarlık yeni hedefi önümüze koydu. Ülkelerimizin potansiyelini ve ilişkilerimizdeki yakınlığı göz önüne aldığımızda bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Baran, Türkiye'nin Kırgızistan'da en fazla yatırım yapan 5 ülkeden biri olduğuna dikkati çekerek, ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi için karşılıklı heyet ziyaretleri yapılabileceğini bildirdi.

        Özbekistan'da OSTİM'in kurduğu organize sanayi bölgesini de örnek gösteren Baran, benzer yatırımın Kırgızistan'da da gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

        Toktobekov da Kırgızistan'da serbest bölge yapılması için arazi tahsisi gerçekleştirildiğine işaret ederek, ATO üyelerini ticaret ve yatırım için ülkesine davet etti.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
        Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa