Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Batman'ın Kozluk ilçesinde 7 yıl önce terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı andı.

        Bakan Tekin, yayımladığı mesajda, öğretmenlik mesleğinin insanlığın geleceğine kendini adamak olduğunu belirtti.

        Böyle bir adanmışlıkla, vatan ve millet sevgisiyle görevine başlayan müzik öğretmeni Yalçın'ın, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olmasının üzerinden 7 yıl geçtiğini anımsatan Tekin, şunları kaydetti:

        "Acımız ilk günkü gibi taze. O ve onun gibi vatanın dört bir yanında yaşamını evlatlarımızın eğitimine sunmuşken, şehit düşen bütün öğretmenlerimizin hatırası bizim için azizdir. Bu ülkenin gelişmesinden, gücünden korkan ve büyüyen eğitim imkanlarından rahatsız olan acizler bilsinler ki her zaman bahçesinde ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı okullarda ders zilimiz çalacak, o dersliklerde bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyan ve bu topraklara sahip çıkacak evlatlarımız yetişmeye devam edecek, maarif davamızın kudreti yücelecek ve öğretmenlerimiz bu azimle yollarında yürüyecek. Bu topraklar için emek vermiş, kanını dökmüş, canını teslim etmiş şühedaya hürmet ve vefa duygusuyla müreffeh Türkiye Yüzyılları için biz de öğretmenlerimizi korumayı, itibarlarını yüceltmeyi ve önlerini açmayı bu millete karşı en büyük vazife biliyoruz. Türk evladı şühedayı hiçbir zaman unutmayacak."

        Tekin, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ı rahmetle andı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa