Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Ankara Haberleri

ANKARA (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen "triatlon testleri" sayesinde bu branşı yapan sporcu sayısının 2 kat arttığı bildirildi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre 2019 yılından bu yana düzenlenen testlere ilgi oldukça arttı.

Proje kapsamında ilk günden bu yana 2 katın üstünde bir artış gerçekleşti ve toplam 4 bin 236 kişi testlere katılarak triatlon sporuna başladı. Testlere geçen yıl 521 sporcu katılırken, bu yılın başında yapılan testlerde bu rakam rekor seviye olarak 837'ye ulaştı.

Türkiye’nin tamamına hitap edecek şekilde düzenlenen proje şu ana kadar Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Giresun, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli, Mersin, Ordu, Sakarya ve Muğla'da düzenlendi.

Üç etap halinde 9-11, 12-13, 14-15, 16-17, 18-19, 20+ yaş ve paratriatlon kategorilerinde yapılan projeye gençlik ve spor il müdürlükleri, belediyeler ve yerel yönetimler de destek veriyor.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, yerel organizasyonlara çok önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Triatlonun daha ulaşılabilir bir branş olmasına gayret ediyoruz. Federasyonumuzca hayata geçirilen triatlon testleri, Bölgesel Ligler gibi uygulamalar bu amaca hizmet ediyor. Triatlon Testleri ayrıca sporcularımıza uluslararası müsabakalara katılım derecelerini geçmeleri noktasında motivasyon sağlıyor. Sporcularımız, sezon içerisinde devam eden gelişim, hazırlık ve milli takım kamp çalışmaları ile uluslararası müsabakalara katılım için baraj derecelerini geçmeleri gerektiğini biliyorlar. Bu da testlerin önemini artırıyor. Hem Bölgesel Lig hem de triatlon testleri ile her geçen yıl daha fazla sporcuya ulaşacağımıza inanıyoruz."

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri