Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞIT ERDİ ULUKAYA - Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı golbolda başarılı bir performans sergileyen 24 yaşındaki Bilal Tekin, 2019'dan bu yana milli takımın başarısı için çabalıyor.

        İstanbul'da yaşayan doğuştan görme engelli Tekin, ilkokulda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle golbol ile ilgilenmeye başladı.

        Azmiyle kendisini kısa sürede geliştiren Tekin, 2019'da Golbol Erkek Milli Takımı kadrosuna dahil edildi.

        Milli takımla Avrupa üçüncülüğü sevinci yaşayan Tekin, 6-16 Aralık'ta Karadağ'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na altın madalya hedefiyle hazırlanıyor.

        - Takım olarak hedefe odaklandılar

        Aksaray Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezi'nde milli takım kampında antrenmanlarına devam eden Tekin, AA muhabirine, takım olarak milli formaya çok emek verdiklerini, başarıya odaklandıklarını söyledi.

        Milli formanın hakkını vermek için takım arkadaşlarıyla aralıksız çalıştıklarını anlatan Tekin, "Milli formayla 2019'da Avrupa Şampiyonası'nda tanıştım. Birçok şampiyonada forma giydim. 2021'de Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettik. Bu şampiyonada golümün olması bana büyük gurur veriyor. Dünya Şampiyonası ve Paralimpik Yaz Oyunları'nda da süre aldım. Milli formayı taşımak öz güven veriyor." diye konuştu.

        Tekin, Avrupa Şampiyonası'na yüksek motivasyonla hazırlandıklarını belirterek, "Günde çift antrenman yapıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 2024 Paris Paralimpik Oyunlarına gitmek istiyoruz. Tek hedefimiz olimpiyatlara gidip altın madalya kazanmak. Milli formayı giymek gurur verici." ifadelerini kullandı.

        Engellilerin hayat mücadelesini hiçbir zaman bırakmaması gerektiğini vurgulayan Tekin, "Ben görme kaybımla bunları başardıysam, herkes yapabilir. Beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum ve inşallah olacak. Gayretle her şey olur." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa