Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Ahu isminin anlamı nedir? Ahu ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ahu isminin analizi
        • 1

          Ahu ismi de kız çocukları için sıklıkla tercih edilen isimlerden biridir. Hem kulağa hoş gelen hem de birbirinden güzel anlamlar taşıyan Ahu ismi, anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Ahu isminin anlamı, Ahu ne demek, Ahu Kuran’da geçiyor mu, Ahu isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Ahu İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple ismin sahip olduğu anlam çok önemlidir. Bunun bilincinde olan anne ve baba adayları da çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bazı ebeveynler kulağa hoş gelen isimleri tercih ederken bazıları da kolay telaffuzlu isimlere yönelmektedir. Ebeveynler isim konusunda yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Ahu ismi geçmişten günümüze kullanılan ve kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri güzel anlamlar taşımasıdır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Ahu isminin anlamları şunlardır:

          • Ceylan
          • Güzel, ince, zarif (kadın).
        • 2

          Ahu Ne Demek?

          Ebeveynler çocukları için isim araştırırken kimi zaman kafa karışıklığı yaşayabilmektedir. Sayısız seçenek arasından en uygun ismi bulmak zorlayıcı olabilmektedir. Bunun için günümüzde arama motorundan yardım alabilmektedirler. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmamış isimlere yönelmektedir. Her ne olursa olsun ismin sahip olduğu anlam en önemli detaydır. Ahu ismi toplumumuzda yaygın olarak kullanılan isimlerden biridir. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. Ahu ismi; ceylan, güzel, ince, zarif (kadın) anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Ahu Kuran’da Geçiyor Mu?

          Anne ve baba adayları çocuklarına isim koyarken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi ismin kökeni üzerinde durur. Toplumumuzda farklı kökenlerden isimler yer almaktadır. Bu sebeple köken tercihi için araştırma yapabilirler. Kimi de kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenmesine dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenirler. İslam âlemi açısından önemli bir yere sahip olmasını tercih ederler. Kimi ebeveynler ise ismin Kuran’da yer alıp almadığını öğrenmek istemektedir. Öyle ki Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen göstermektedir. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Ahu ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Ahu ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Ahu ismini koymak caizdir.

        • 4

          Ahu İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda öne çıkan bir konudur; bir akım haline dönüşmüştür. İsim analizi sayesinde ismin olumlu ve olumsuz özellikleri listelenmektedir. Bir nevi karakter tahlili görevini üstlenir. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Ahu ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Karar verirken diğer insanlardan etkilenmezler; kendi düşüncelerini dinlerler. Sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Bir o kadar da cesurdurlar. Kimi zaman çok hızlı karar verebilirler, bu yüzden ufak tefek pürüzlerle karşılaşabilirler. Üretken bir kişiliğe sahiptirler. Liderlik vasıfları bulunur. Kuşkucu yapıları gereği genellikle yalnız hareket ederler. Çevrelerinde her daim farklı insanlar ararlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa