Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde "Çini ve Tezhip Sanatımız Yeniden Mimaride" Projesi uygulanmaya başlandı.

        Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'na sunulan ve bir süre önce onaylanan proje ile Ahlat’ta el sanatları hayat bulacak.

        Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, projeyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Osmanlı ve Selçuklu mimarisini Ahlat'ta yeniden hayata geçirmek olduğunu söyledi.

        Ahlat'ta 800 yıl önceki Osmanlı ve Selçuklu mimarisini canlandırmak istediklerini ve bununla ilgili olarak Başbakanlık Tanıtma Fonu'na "Çini ve Tezhip Sanatımız Yeniden Mimaride" isminde bir proje hazırladıklarını belirten Tekbıyıkoğlu, şunları aktardı:

        "Ahlat Taşı hem memleketimiz için hem bölgemiz için çok önemli bir taş. Son yıllarda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mahal listesinin içine girmiş bir taş. Doğu Anadolu'daki bütün önemli mabetlerde ve binalarda kullanılan bir taş. 7-8 yıldan beri de çinicilik üzerine ilçemiz kaymakamlığı ve belediyesinin çalışmaları vardı. Elimizde taşımız var, taş ustalarımız var. Çinicilik üzerine çalışmalarımız vardı. Türklerin Anadolu'da kullandıkları ilk motifler vardı. Biz bir projeyle bunları bir araya getirip Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtacak çeşmeler yapmak için proje hazırladık ve hayata geçirdik."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa