Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) bünyesindeki Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), Eren Enerji Grubu ve AISoft firması arasında enerji projelerinin geliştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

        TEKMER'de düzenlenen imza töreninde konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Eren Holding'in alt firması olan Eren Enerji ile protokol imzaladıklarını söyledi.

        Protokol kapsamında özellikle bilgisayar, elektrik ve elektronik bölümü başta olmak üzere daha fazla öğrencinin staj imkanı bulabileceğini belirten Elmastaş, "Bazı öğrencilerimiz bu stajlardan sonra iş bulma imkanına sahip olacak. Öğrencilerimizin burada staj yapması ve akabinde istihdam edilmesi noktasında önemli bir protokol olduğuna inanıyoruz. İnşallah bu amaç doğrultusunda hedeflediğimiz neticeleri alırız." diye konuştu.

        Eren Enerji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Buğer ise Eren Enerji olarak Türkiye'nin elektrik enerjisinin yüzde 7'lik kısmını karşıladıklarını belirtti.

        Bitlis'te de BEÜ'nün paydaşlarından biri olduklarını anlatan Buğer, şöyle konuştu:

        "Daha çok iletişim halinde olmak istiyoruz. Termik santralimizde ürettiğimiz elektrik süreçlerinde yapay zeka ile ilgili çalışmalar başlatmak istiyoruz. Bu anlamda da üniversiteyle iş birliği yapmak istedik. TEKMER, Eren Enerji, AISoft firması ve BEÜ olarak bugün bir protokol imzaladık. Bu konuda daha iyi ve ileriye dönük projeler yapmak için bu bir başlangıç. Bundan sonra çok daha büyük projelere adım atacağımıza inanıyorum. Yapay zeka ve ileri teknolojileri tesisimize getirmek istiyoruz. Öğrencilerimize de fırsat getirmek istiyoruz. Bu konuda hep birlikte Bitlis'te ilk adımı attık. Herkese hayırlı olsun."

        Programa, Eren Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ömer Buğer, TEKMER Müdürü Nurdoğan Oto, ilgili birim amirleri ve firmaların üst düzey yöneticileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa