Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTİBDAT KUMPANYASI KIRKLARELİ'NDE SAHNELENECEK

        KIRKLARELİ (İHA) - Sahnelenmeye başlandığı günden beri izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan 'İstibdat Kumpanyası' Kırklarelilerle buluşacak.

        Kırklareli Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Rektörlük Kültür Merkezinde 4 Aralık Cuma günü saat 20:00'de sahnelenecek oyunda Sultan Abdülhamid döneminde geçen komik olaylar müzikalleştiriliyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Gencay Gürün'ün üstlendiği oyunda, usta oyuncu Levent Üzümcü Samuel Efendi rolünde izleyici karşısına çıkacak.

        İSTİBDAT KUMPANYASI HAKKINDA

        Sultan Abdülhamit döneminde geçen oyunda, Padişahı tahttan indirme planı yapan Şeref Paşa, halkı galeyana getirmek için tiyatroyu kullanmak ister. Bu yüzden Fransa'dan yarı Fransız yarı Türk Samuel efendiyi getirterek, Edmond Rostand'ın Cyrano de Bergerac adlı oyununun sahnelenmesini ister. Oyunun ana karakteri Cyrano'nun tıpkı Sultan Abdülhamit gibi uzun burunlu olması paşanın planlarının bir parçasıdır. Tabi bu oyunun sahnelenmesi için oyunculara da ihtiyaç vardır. Tiyatroların yakıldığı, oyuncuların sürgün edildiği bir dönemde oyuncu bulmak da tabii ki çok zordur. Şeref Paşa bunun için yardımcısı Sefer beyi görevlendirir. Sefer bey ise ancak Recai efendinin topluluğunu bulabilir. Provalar başladıktan sonra artık seyirci için sürprizler de başlamış olur.

        (MK-MK-Y)

        01.12.2015 11:01:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa