Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ'un Varto ilçesinde PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik yapılan arazi taramasında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Anıl Erdal 2018-49´ operasyonu yapıldığı belirtildi. Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyü kırsalında yapılan arazi taramasında PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarına ait mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen 7 kaleşnikof tüfek, 12 bin 471 kaleşnikof tüfek fişeği, 1625 m-16 tüfek fişeği,  892 pkms bixi fişeği, 125 G3 tüfek fişeği ve 9 el bombası, 30 metal kaleşnikof tüfek şarjörü ve 12 el bombası fünyesi, 4 plastik m-16 tüfek dipçiği ve 2 kaleşnikof tüfeğine ait seyyar dipçik, 1 rpg-7 roketatar mühimmatı (antitank), 1 rpg-7 roketatar sevk fişeği, 1 keskin nişancı tüfek dürbünü, 3 m-16 tüfek yayı, 4 m-16 tüfek icra yayı, 2 el telsizi, 7 güç kaynağı devresi, 3'er adet bomba düzeneği için saat ve fotosel, 1 patlayıcı düzeneği için hazırlanmış elektrik devresi, 4 şarjör kütüklüğü, 2 deri tabanca kılıfı, 1 tabanca şarjör kılıfı, 1 adet 9 milimetre tabanca şarjörü ve 100 metre elektrik kablosu, 58 büyük pil, 38 kalem pil, 2 adaptör, 2 el feneri, 1 adet 12 kiloluk tüp, 5 paket yapıştırıcı, 2 tüp sprey boya, 2 paket sargı bezi, yara bandı, enjektör, pamuk, 1 tablet ilaç, çok sayıda örgütsel doküman, yaşam ve giyim malzemesine el konuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa