Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 454 milyon dolarlık teminatı bulamamıştı: Eski ABD Başkanı Trump panik halinde
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, emlak sektöründe dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı dava sonucu çarptırıldığı toplam 454 milyon dolarlık para cezası için teminat bulamadığı için 'panik halinde' olduğu ifade edildi.

        Trump 454 milyon dolarlık teminatı bulamadı
        Haberi Görüntüle

        CNN International'da yer alan habere göre Trump, yaklaşık 500 milyon dolarlık teminat sağlamak için son tarih yaklaştıkça panik içine girdi.

        Trump'ın avukatları Pazartesi günü Trump'ın 454 milyon dolarlık tahvilini üstlenmeye istekli bir sigorta şirketi bulmakta zorlandığını kabul etti.

        25 MART'A KADAR TEMİNAT SAĞLAMASI GEREKİYOR

        Trump, kararı, New York Temyiz Mahkemesine götürmüştü. Ancak temyizde dava görülürken, Trump'ın, New York Başsavcılığının cezai karar yetkisi ile mal varlıklarına haciz koymasını engellemek için toplam miktarı, 25 Mart’a kadar teminat olarak sağlaması gerekiyor.

        REKLAM

        454 MİLYON DOLARLIK TEMİNATI BULAMAMIŞTI

        Trump'ın avukatları, 29 Şubat’ta New York Temyiz Mahkemesine cezanın toplam tahsilatının durdurulması için başvuru yapmış, davadaki kararın hükümlerinin fahiş olduğu savunularak toplam 454 milyon ceza tahsilatını durdurmak için 100 milyon dolarlık teminat ödemeye hazır olduklarını belirtmişti.

        18 Mart günü Trump Organizasyonu Genel Danışmanı Alan Garten tarafından, New York Temyiz Mahkemesine verilen yazılı beyanda, 454 milyon dolarlık tazminat cezasının tam tutarının teminat altına alınmasının mümkün olmadığı kaydedilmişti.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa