Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaşlı çift yardım bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yaşayan yaşlı çifti, evlerinin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

        Sincik ilçesine bağlı Taşkale köyünde yaşayan Abuzer (75) ve Horiye Çetinkaya (70) çiftinin evlerinin duvarlarında çatlaklıklar oluştu. Çocuklarının başka şehirlere göç ettiğini belirten Çetinkaya çifti, devletin verdiği yaşlılık ve engelli maaşı ile geçimlerini sağladıklarını ancak ev yaptıramadıklarını belirtti.

        Evlerinin eski olduğunu belirten Çetinkaya çifti, evin arkasında geçen köy yolunun asfaltlanması esnasında evin duvarında bir çatlaklık oluştuğunu, geçtiğimiz yıl yaşanan 5,5 büyüklüğündeki Samsat depremi esnasında bu çatlakların büyüdüğünü söyledi.

        Beş yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonrası kısmi felç geçirdiğini belirten Abuzer Çetinkaya, "Çocuklarım her biri başka şehirlere gitti. Hanım ile yalnız kaldık. Bize bakacak kimse kalmadı. Ben 5 yıl önce beyin kanaması geçirdiğim için felç oldum, sağ elimi kullanamıyorum. Kimse bize bakmıyor, yardım etmiyor. Evimiz yıkılıyor. Yanımızda kimse yok. Biz tek başımıza kaldık. Devletin verdiği engelli maaşıyla geçiniyoruz. Yeni bir ev yapacak gücümüz yok, gidecek başka yerimiz yok. Yetkililerden bize iki oda bir ev yapmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

        (AE-AHM-Y)

        08.01.2018 16:53:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa