Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İstanbul'da hissedilen deprem oldu! AFAD son depremler

        Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yenice ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki sarsıntının 10,44 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

        Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AA muhabirine, AFAD başta olmak üzere ekiplerin taramalarının sürdüğünü söyledi.

        BİR KİŞİ İKİNCİ KATTAN ATLAYARAK HAYATINI KAYBETTİ

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Çanakkale Yenice'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir." açıklamasında bulundu.

        Aktaş, "Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşehrilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum." dedi.

        Depremin çevre illerde de hissedildiği bildirildi.

        "EKİPLER SAHADA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI"

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise "Çanakkale Yenice'de meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz tüm kurumlarımızla birlikte sahada çalışmalarına başladı. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadesini kullandı.

        İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

        Çanakkale'deki deprem İstanbul'da da hissedildi. Özellikle İstanbul'un Avrupa yakasında hissedilen deprem çevre illerde de hissedildi.

        "HERHANGİ OLUMSUZ DURUM SÖZKONUSU DEĞİL"

        Habertürk'e bağlanan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şöyle konuştu:

        Binanın 7. katındaydım. Deprem Yenice'den Gönen'e doğru bir hatta oldu. 4.9 büyüklüğünde. Biz sadece hissettik. Herhangi bir olumsuz durum sözkonusu değil. Çok fazla sürmedi, 30-35 saniye sürdü.

        REKLAM

        BAKAN YERLİKAYA: AN İTİBARIYLA OLUMSUZ DURUM YOK

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: "Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

        İSTANBUL VALİSİ GÜL: OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEMİŞTİR

        İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: AFAD verilerine göre,Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir.Deprem, İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.

        İMAMOĞLU: HERHANGİ OLUMSUZ BİR DURUM BİLGİSİ MEVCUT DEĞİL, TAKİPTEYİZ

        Sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul’da da hissedilen Çanakkale merkezli 4.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm bölgelere geçmiş olsun. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum bilgisi mevcut değil, takipteyiz" ifadelerini kullandı.

        MURAT KURUM: GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL

        AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, depremin ardından sosyal medyadan açıklamada bulundu.

        Kurum "Geçmiş olsun Marmara. Geçmiş olsun İstanbul. Allah ülkemizi, İstanbul’umuzu daha büyüğünden korusun. Depreme karşı hazırlığımızı sürdürmemiz, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmamız gerekiyor. Doğru adımları atarsak endişeye yer yok. Tedbir alıp, depremle yaşamayı öğreneceğiz." dedi.

        ÇANAKKALE VALİSİ AFAD VE 112 EKİPLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

        Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.

        İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk ile ilk olarak AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Aktaş, AFAD İl Müdür Yardımcısı Abbas Aslan'dan deprem ile ilgili il genelinde yapılan tarama ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

        Vali Aktaş, AFAD personeline geçmiş olsun dileklerinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

        Ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden Aktaş, yetkililerden alınan çağrılar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

         Prof. Dr. Görür'den, 1 hat ve 5 kente deprem uyarısı!
        Prof. Dr. Görür'den, 1 hat ve 5 kente deprem uyarısı! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa