Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Suriye Doğu Guta'daki kimyasal saldırıya ilişkin, "Son kimyasal saldırının da hiçbir şekilde cezasız kalmaması gerekir. Bu noktada Birleşmiş Milletler amasız fakatsız, hiçbir gerekçeye, hiçbir bahaneye özellikle başvurmadan sorumluları cezalandırmalı." dedi.

        Başbakan Yardımcısı Işık, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde Yeni Dünya Vakfı'nın 22. Vakıf Meclisi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Doğu Guta'daki kimyasal saldırıya ilişkin sorular üzerine Işık, Türkiye'nin başından beri Suriye'deki insanlık dışı olaylara çok net tavır koyduğunu ve tepki gösterdiğini belirtti.

        Savaşta insanların ölmesi başlı başına kabul edilemez bir durumken, bunun bir de kimyasal silahla yapıldığını ifade eden Işık, şöyle konuştu:

        "Birleşmiş Milletler'in yasakladığı insanlık suçuna dönüşmesi Türkiye'nin hiçbir zaman ve hiçbir şartta kabul edemeyeceği bir durum. Türkiye bütün olaylarda tavrını en net koyan, uluslararası kamuoyunu ve ilgili kuruluşları bir an önce göreve davet eden ilk ülkelerden biri oldu. Güçlüler gücünü doğru yerde ve doğru zamanda bu tip olayların önlemesi için kullanmadığı sürece, bu tip olayların yaşanması maalesef engellenmeyecek. İlk kimyasal silah kullanıldığında gereken müdahale yapılmış olsaydı, daha sonra hayatını kaybeden binlerce insan belki bugün hayatta olacaktı. Ama zararın neresinden dönülse önemlidir. Bu noktada bu son kimyasal saldırının da hiçbir şekilde cezasız kalmaması gerekir. Bu noktada Birleşmiş Milletler amasız, fakatsız, hiçbir gerekçeye, hiçbir bahaneye özellikle başvurmadan sorumluları cezalandırmalı. Bir daha bu tip olayların ne Suriye'de ne dünyanın başka bir yerinde meydana gelmemesi için gerekli caydırıcılığı ortaya koymalılar."

        Rusya'nın Doğu Guta açıklamasına ilişkin sorular üzerine Başbakan Yardımcısı Işık, "Rusya'nın özellikle Esad'ı koruma güdüsüyle yaptığı bu açıklamalar Rusya'ya da aslında ciddi zarar veriyor. Ama sonuçta orada ölenler insan. Dolayısıyla burada hiçbir gerekçe, hiçbir mazerete sığınılmamalı ve gereken neyse sorumluları bir an önce bunu bir daha yapmamaları konusunda gereken caydırıcı önlem uygulanmalı." değerlendirmesini yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa