Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti - Magazin haberleri

        Kayhan Yıldızoğlu'nun vefatı sonrasında açıklama yapan kızı Sibel Aybar; “Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz Pazartesi günü öğlen namazında Levent’ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy’e defnedilecek” dedi.

        Fotoğraf: AA

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kayhan Yıldızoğlu'nun vefatıyla ilgili bir taziye mesajı paylaştı:

        Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı Kayhan Yıldızoğlu...

        Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

        Mekânı cennet olsun.

        KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

        Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1933'te İstanbul Yeşilköy'de doğdu. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir Ziraat Mühendisi, annesi Giritli bir öğretmen. 1952′de babası, bakanlıkta müsteşarlık için Ankara'ya tayin oldu. Böylece liseyi Kavaklıdere'de okudu. Liseden sonra ailesinin isteğiyle Hukuk Fakültesi'ne girse de 3'üncü sınıfa geldiğinde okulu bıraktı.

        REKLAM

        Askerlik görevinde sonra Türkan Suner ile evlenen Kayhan Yıldızoğlu'nun iki kızı dünyaya geldiği bu evliliği boşanmayla sona erdi.

        Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi iş yerinde tesadüfen tanışan Yıldızoğlu, seçmelere katılarak İstanbul Şehir Tiyatrosu'na girdi.

        İlk filmini 1966'da çeken Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filmde rol aldı. Ayrıca birçok televizyon dizisinde kamera karşısına geçti.

        Kayhan Yıldızoğlu, iki kez 'Onur Ödülü'ne layık görüldü.

        2015: 52. Uluslararası Antalya Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü

        2018: 23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri - Sinema Onur Ödülü.

        Kayhan Yıldızoğlu, 1976 - 1978 arasında meslektaşı Suna Yıldızoğlu ile de bir evlilik yaşadı.

        Filmsan Vakfı: Türk sineması ve tiyatrosunun usta oyuncularından Kayhan Yıldızoğlu’na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz…

        Hülya Koçyiğit, kayhan Yıldızoğlu'nun vefatıyla üzüntüsünü dile getirdi; "Türk sineması, tiyatrosu; sanat dünyası bir duayenini daha kaybetti bugün. Hayranı olduğum zarif bir beyefendi idi. Usta aktör Kayhan Yıldızoğlu’nun vefatı haberi ile büyük bir üzüntü içindeyim. Her fırsatta büyük bir mutlulukla efendice yaşadığını dile getiren büyük ustaya Allahtan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun."

        Filiz Akın ise "Onu sinemadan tanımayanlar görse profesör veya beresi ve piposuyla ünlü bir ressam zannedebilirdi... Oysa o tüm prens, müzisyen, çingene gibi daha birçok rollerin başarılı oyuncusuydu. O mesafeli, fazla konuşmayan, beyefendi asil rol arkadaşımızı çok severdim. Maalesef bu görseldeki gibi veda etmiş, artık yok. Başta ailesi ve tüm sevenleri olmak üzere Yeşilçam ve sinemamızın başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

        Birol Güven:

        ÖNERİLEN VİDEO

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa