Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mesleğim gereği sürekli ağır makyaj yapıyorum. Her gün makyaj yapmak cildimi, özellikle de göz çevremi çok yordu. Bu bölgeye nasıl bir bakım uygulayabilirim? Müge A./İstanbul

        Bir bardak damıtık suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve beş dakika kaynatın. Ilınınca steril bir gazlı bez yardımıyla göz bölgenize kompres uygulayın. Sorununuz geçmezse, mutlaka bir uzmana görünün.

        Sivilcelere yeşil reçete

        SİVİLCELERİMLE başım dertte. Derdime derman olacak bir reçeteniz var mı? Hülya T./Konya

        SOĞUTULMUŞ yeşil çaya bir havlu batırın. Ardından havluyu sivilceli bölgelere 1-2 dakika hafifçe bastırın. Bu hareketi 4-5 kez tekrarlayın. Bu formülden haftada birkaç kez yararlanın. Başka bir formül olaraksa elma sirkesini suyla karıştırıp pamuk yardımıyla sivilceli bölgelere sürün. 10 dakika beklettikten sonra bölgeyi temizleyin.

        Sertleşen topuklara limon

        Topuklarım çok sertleşti. Canımı çok acıtan bu sorunun önüne geçmenin yolu nedir? Gül T./Ankara

        AYAKLARINIZI 15 dakika tuzlu sıcak suda bekletin. Topuklarınızı törpüleyin. 1 kahve fincanı vazelini, 5 adet dövülmüş aspirin ve 1 limonun suyuyla karıştırın. Bu karışımı topuklarınıza sürün. Ardından da topuklarınızı tülbentle sarın ve çorap giyin. Sabaha kadar bu şekilde kalın. Formülden her gün yararlanın. Sorununuz geçmezse mutlaka doktora gidin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar