Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇLARIMDA seyrelme var. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Sena Y./Bursa

        1 tatlı kaşığı mayayı 1 kahve fincanı ılık zeytinyağında eritin. İçine 1 tatlı kaşığı biberiye yağı, 1 çay kaşığı da lavanta yağı katın. Bu karışımı saçlarınıza sürüp yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından da yıkanın. Bu formülden haftada 1 kez yararlanmanızı öneririm. Eğer zeytinyağı kullanmak istemiyorsanız aynı işlemi 2 litre suya 1 çorba kaşığı un haline gelmiş maya karıştırarak da uygulayabilirsiniz.

        ***********

        SALATALIKLI NEMLENDİRİCİ

        DOĞAL bir nemlendiriciye ihtiyacım var. Bana hazırlaması kolay bir tarif verir misiniz? Nurcan S./Bolu

        2 adet salatalığı püre haline getirip süzün ve suyunu çıkarın. 15 gram balmumu ve 45 gram lanolini 75 derecede ısıtarak eritin. İçine 125 gram da buğday yağı katıp ısıtın. Ardından hazırladığınız salatalık suyunu azar azar bu karışıma katın ve karıştırın. Soğuyunca bu karışımı nemlendirici niyetine cildinize uygulayın.

        ***********

        KURUYAN CİLTLER İÇİN ÖZEL MASKE

        YÜZÜM çok kuru. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Zeynep T./Samsun

        YARIM paket yaş mayayı 1 miktar suyun içinde eritin. 1 kahve fincanı süt ve alabildiği kadar un ekleyin. Bu karışımdan hamur hazırlayın. Üzerini örtün ve kabarmasını bekleyin. Bu arada bir kabın içinde 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 kahve fincanı tahini karıştırın. İyice mayalanınca hazırladığınız hamuru bu karışıma batırın. Hamuru maske halinde yüzünüze yayıp 25 dakika bekletin. Ardından da yüzünüzü yıkayın. Bu formülden haftada 3 kez yararlanmanızı tavsiye ederim.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar