Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saçlarım çok yağlı, nasıl bir bakım uygulamalıyım? Pelin A./Bursa

        1 kaşık lavanta otu, 1 çorba kaşığı nane, 1 çorba kaşığı ardıç meyvesi ve 250 gram elma sirkesini karıştırın. 1 hafta beklettikten sonra karışımı süzüp saçlarınıza masaj yaparak sürün. 1 saat sonra da yıkanın. Bu formülden düzenli olarak yararlanmanızı öneririm.

        Patatesli yüz maskesi

        Bana yüzüme uygulayabileceğim doğal bir maske tarifi verir misiniz? Neslihan Ş./Antalya

        1 adet haşlanmış patatesi ezdikten sonra 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bu formülden haftada 1 kez yararlanabilirsiniz.

        Mercimekle peeling yapın

        Vücuduma peeling yapmak için kullanabileceğim bir tarifiniz varsa paylaşır mısınız? Zeynep B./İstanbul

        1 kahve fincanı kahverengi pirinç, 1 kahve fincanı çekilmiş kırmızı mercimek, 1 kahve fincanı kil, 1 kahve fincanı vücut kremi ve 1 tatlı kaşığı lavanta yağını, tüm malzemeler boza kıvamına gelinceye kadar suyla karıştırın. Banyoda bu karışımla ovarak vücudunuza peeling uygulayabilirsiniz.

        Çatlayan dudaklara limon

        Son günlerde dudaklarım sürekli çatlıyor. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Melike B./Niğde

        1’er tatlı kaşığı bal, vazelin, limon suyu ve kremi, 1’er çay kaşığı gliserin yağı, ketentohumu ve bademyağıyla karıştırın. İçine 1 ampul E vitamini kırın. İyice karıştığından emin olduktan sonra bu karışımı, önceden yumuşak bir fırçayla fırçaladığınız dudaklarınıza sürün. 30 dakika bekletip dudaklarınızı yıkayın. Bu formülden her gün yararlanabilirsiniz.

        Maydanozla güç depolayın

        Henüz yaz tatiline çıkamadım ve çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Kendimi çok halsiz hissediyorum. Bağışıklık sistemimin güçlenmesi için ne yapabilirim? Özlem G./Ankara

        Her sabah 6 dal maydanoz, 1 limonun suyu ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp için. Bu formül bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır.

        Kırılan tırnaklara zeytinyağı

        Tırnaklarım çok çabuk kırılıyor. Güçlenmelerini sağlayacak bir formülünüz var mı? Meltem K./Trabzon

        Size sıcak yağ ve limon önereceğim. Sıcak zeytinyağını birkaç damla limon suyuyla karıştırın. Tırnaklarınızı 10 dakika bu karışımın içinde bekletin. Bu formülden her gün yararlanabilirsiniz. Tırnaklarınız güçlenecek aynı zamanda eğer varsa tırnaklarınızdaki sararma da ortadan kalkacaktır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar