Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçmiş yıllarda İzmir dışından oyuncuları transfer eden, zaman zaman başarılı olan İzmir’in Basketbol 2.Ligi’ndeki temsilcilerinden Gelişim Koleji geçen sezon öze dönüş yaparak bünyesinde yetiştirdiği antrenör ve tanıdık genç oyuncularla yola devam etme kararı aldı.

        Ne var ki bu sistem tutmayınca, önce antrenör değişti. Sonra da 2. Lig’e ağırlığı koyacak tecrübeli oyuncular transfer edildi.

        ABD’li Marvin Jefferson ve Derek Williams’ın yanı sıra Akhisar Belediyespor’dan Mert Eken, Yiğitcan Vardal, Best Balıkesir’den Fevzi Çelebioğlu, Aliağa Petkim’den Erdi Gülaslan, Pamukkale Üniversitesi’nden Erhan Yetim’i transfer ederek yeni bir kadro kuran Gelişim Koleji bakalım Arda Vekiloğlu antrenörlüğünde bu modelde başarılı olabilecek mi?

        Basketbolda “model değişimi”nin faydası var mı, yok mu? Bu her zaman tartışılan bir konu. Ancak sporda genel bir gerçek var o da istikrar...

        Banvit’teki başarının sırrı

        Banvit’te keyifler çok iyi. Yeni sezon çalışmalarını Bolu’da kamp yaparak sürdüren ekibi Başkan Özkan Kılıç ve genel menajer Turgay Çataloluk birlikte ziyaret etti. Özkan başkan gider de, mangal olmaz mı? Elbette hemen barbekü partisi yapıldı ve oyuncular, teknik heyet yöneticilerle birlikte keyifli bir gün geçirdi.

        Müessese takımı olmanın ve istikrarı sürdürmenin semeresini elde ettiği başarılarla gören Banvit, Türk basketboluna A Takımının yanı sıra alt ligdeki pilot takımı ve alt yapısıyla büyük hizmet veriyor.

        Banvit’in başarısındaki en büyük etken, yönetiminin tutumu, istikrar, kararlılılık ve tesisleşme.

        Onursal Başkan, Banvit Genel Müdürü Ömer Görener’in eski bir basketbolcu olması da bu başarıda önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.

        Banvit, sadece basketbolda değil, sporda model alınması gereken bir kulüp.

        Ne diyelim; darısı İzmir ve Ege basketbolunun başına...

        Banvit inşallah diğer büyük kuruluşlara örnek olur...

        Pınar Karşıyaka’nın maç serüveni başlıyor...

        Yeni sezon hazırlıklarını Dünya Kupası’nda olan Baş antrenör Ufuk Sarıca’sız sürdüren Pınar Karşıyaka’da yeni sezon öncesi hazırlık maçları başlıyor. 10-13 tarihleri arasında Bursa’da Cevay Soydaş Turnuvası’na katılacak olan yeşil kırmılı ekip B grubunda Royal Halı Gaziantep, Beşiktaş Integral Forex ile karşılacak. Bursa’dan Belgrad’a geçecek olan Kaf Kaf Mega Vizura, Enisey Krasnoyarsk ve Buducnost Voli’nin yer alacağı özel bir turnuvada ter döktükten sonra 25-27 Eylül tarihleri arasında Trabzon Medical Park, Buducnost Voli ve Spirou Belgacom’un katılacağı Pınar Cup’a ev sahipliği yapacak.

        Ufuk Sarıca yönetiminde her sezon çıtayı bir tık daha yukarı taşıyan Pınar Karşıyaka’da bu sezonun ilk hedefi 8 Ekim’de Fenerbahçe Ülker ile yapacağı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı... Bu sene sezona kupa moraliyle başlayabilirse Kaf Kaf’ı tutabilene aşk olsun...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar