Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Günümüzde toplumların en belirleyici özelliği; diğer zenginliklerin de yaratıcısı olan “beşeri zenginlik”dir. Ekonomide, ileri teknolojide, tarımda, sanayide zenginleşmenin odağında çağın gereklerine uygun eğitim alan “beşeri sermaye”, bir başka anlatımla; “beyin gücü”, “liyakatlı” insan vardır.

        Bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük; “beyin gücü”nü artırmamak, olanı da değerlendirmemek ve ülke yönetimine “liyakatlı” insanları getirmemektir.

        Gelişmenin, kalkınmanın, büyümenin, dünyada söz sahibi olmanın anahtarı; nitelikli eğitim almış vasıflı “insan gücü”dür.

        Bir anlamda; “insan sermayesi” en değerli sermayedir. Ülkeyi yönetenler bu; “beşeri sermaye”mizi, siyasal tercihlerle “heba” etmeden “liyakatlı” olanları atamalarda temel ilke edinerek en verimli alanlarda kullanmakla sorumludurlar.

        Beyin gücümüz; gerçek zenginliğimizdir. Beyin gücümüzün kaynağı; kaliteli eğitim, üniversitelerimizde idari ve bilimsel özerklik, kamu yönetiminde eşitlik ve adalet ile demokrasi ve özgürlüktür.

        Üzülerek ifade edebilirim ki; her dönemde, nitelikli insan ve “beyin gücü”; siyasi çekişmelere, günlük politik tercihlere ve sübjektif değerlendirmelere “kurban” edilmektedir.

        Bu arada; “beşeri zenginliğimiz”e en dikkat çeken örneklerden biri; sağlık alanında bilimsel çalışmaları ve yöneticilik niteliğiyle bilinen, tanınan, 4,5 yıl da, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği İzmir Güney Bölgesi Genel Sekreterliği’ni sıfırdan kuran, yıllık yaklaşık 800 milyon bütçeyle, 2’si üniversite, 17 hastaneyi yöneten ve geçtiğimiz günlerde görevden alınan Prof.Dr.Behzat Özkan’dır.

        Prof.Dr.Behzat Özkan’ın uygulamaya koyduğu yönetim felsefesi; devletin imkanlarını milletin ihtiyaçları için azami titizlikle kullanmaktır.

        HASTA VE ENGELLİ DOSTU”

        Öte yandan; Prof.Dr.Özkan, sağlık alanında ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli sivil toplum örgütlerinde yönetici ve üye olarak çalıştı.

        Bu çalışmalar arasında Milli Pediatri Derneği Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Amerikan Endokrinoloji Cemiyeti sayılabilir.

        İzmir’de de önemli hizmetleri olan Prof.Dr.Özkan, Kamu Hastaneleri İzmir Batı Bölgesi Genel Sekreterliği yaptığı sırada Gaziemir, Urla, Çeşme Devlet Hastaneleri binaları ile Narlıdere ve Torbalı merkezlerini tamamladı, Torbalı ve Ödemiş Devlet Hastanelerini açılışa hazır hale getirdi.

        Ayrıca; Karabağlar, Göztepe, Palmiye, Özdere, Ödemiş, Menderes ve Gaziemir Semt Polikliniklerini de açılışa hazır hale getiren Prof.Dr.Özkan sağlık kuruluşlarını, hastaneleri ve semt polikliniklerini “hasta ve engelli dostu” yaptı.

        Prof.Dr.Özkan; Tire Devlet Hastanesi’nin “kağıtsız hastane” alanında Avrupa’da 3.’üncü, ülkemizde 1.’ncilik ödülünün alınmasını sağladı.

        Sonuç olarak: Prof.Dr.Özkan gibi nitelikli insan gücümüzü “heba” etmeden verimli alanlarda kullanmayı temel politika olarak benimsemeliyiz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar