Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eminim şimdiye kadar defalarca diyet yaptınız. İlk defa yapıyorsanız keyfiniz yerinde olsun ama ilk değilse aç kalmadan önce durup düşünün. Bir diyeti defalarca yapmak mı istersiniz yoksa yaşam tarzınızı değiştirmek mi?

        BENCE artık kısa süreli diyetlerden vazgeçelim. Unutmayalım, bu işin modası olmaz! Gelin yaşam tarzımızı değiştirmek için neler yapabileceğimize bir bakalım.

        ATILACAK İLK 10 ADIM

        1. Ne yediğinizi fark edin. Bunun için her zaman not alın. Ne yediğinizi, ne zaman yediğinizi yazın ve görün.

        2. Mutfağınızda temizlik yapın. İşe yaramayan yağlı, şekerli, vitaminsiz ne varsa çöpe! Artık kendinize iyi bakmaya başlıyorsunuz, size temiz ve sağlıklı yiyecekler lazım!

        3. Alışverişe çıkın ve vücudunuza iyi bakacak ne varsa alın. Dolabınızda her renk sebze, güzel bir zeytinyağı, kuruyemişler, yoğurt ve süt olsun. Güvenilir gıdalarla mutfağınızı zenginleştirin.

        4. Topuklu ayakkabılarınızın yanına spor ayakkabılarınızı da çıkarın. Yeni yürüyüş kıyafetleri belki sizi motive eder.

        5. Sağlıklı ve lezzetli çorbalar yapmayı öğrenin. Haftada 2 akşam sadece çorba içebilirsiniz.

        6. Haftada 1 gün ölçüm yapın. Kilonuzu, bel çevrenizi ve yağ oranınızı ölçün.

        7. İyi su için, günde 2 litrenin altına düşmeyin.

        8. Şekeri hayatınızdan çıkarın.

        9. Tuzla çok az görüşün.

        10. Paketli gıdaların ambalajlarını iyi okuyun, bilmediğiniz ürünleri kullanmayın.

        Ramazan başlıyor

        RAMAZAN geliyor... Gelin bu ay için hazırlık yapalım. Ramazan deyince ilk akla gelenler, evde olması ve olmaması gerekenler neler? Planlı başlarsak bu ay rahat, sağlıklı ve huzurlu geçer.

        MADENSUYU

        İftardan sonra hem sıvı hem de mineral ihtiyacımızı karşılamamız gerekiyor. Bu sebeple her gün 1 şişe madensuyu içelim.

        KURU BAKLAGİL

        Sıcakta et yemek bazen zorluyor. “Daha hafif bir yemek yiyeyim, midem de rahat etsin ben de” diyorsanız ya kuru baklagil yemeği yapın ya da mercimekli veya nohutlu salata tüketin.

        MEYVE

        Kabızlık şikâyeti olmaması için her gün 1 veya 2 meyve yiyin. 10 erik, 10 kiraz, 2-3 taze kayısı veya 1 şeftali olabilir.

        YOĞURT

        Protein ihtiyacımız karşılansın, kalsiyum versin, bağışıklık sistemini de ayakta tutsun. Bunları yapsa yapsa yoğurt yapar. İftar ve sahura 1 kâse yoğurt koyun. Cacık veya ayran da olabilir.

        TAVUK, KIRMIZI ET

        İftarda balık yemek gibi bir alışkanlığımız pek yok ama her gün iyi protein almak gerekiyor. Protein seçeneklerinden en hafifi tavuk. Haftada 1-2 gün de biftek, köfte veya kıymalı sebze yemeği olabilir.

        YUMURTA

        Sahurda kahvaltılıkları tavsiye ediyorum. Yumurta en kaliteli protein seçeneği ve tok tutuyor. Yanında peynir, tuzsuz zeytin, bol domates, salatalık ve roka gibi yeşilliklerle sahur yapabilirsiniz.

        Diyetin mevsimi olmaz, şenliği olur

        19-20-21 Mayıs tarihlerinde Emaar Square Mall’da Diyetisyen Dünyası’nın düzenlediği 6. Diyet Şenliği, büyük bir heyecanla başladı ve yoğun ilgi gören söyleşilerle sürdü. Diyetisyen Taylan Kümeli’den şef Arda Türkmen’e, diyetisyen Ali Dereli’den spor hocası Murat Bür’e kadar konusunda uzman konuşmacılar misafirlerle buluştu. Ben de 50 günlük minik bir bebekle elimden geldiğince orada bulunmaya çalıştım. Şenliğe katılan, bilgilerini paylaşan, sorular soran herkese teşekkür ediyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar