Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyet hakkındaki bütün gerçeklerin işin uzmanları tarafından anlatıldığı 6. Diyet Şenliği, bugün başlıyor. 3 gün sürecek şenliğe katılım ücretsiz...

        6 yıl önce bir karar almıştık eşim Seren Aksüs’le... “Yeter artık” demek için yola çıktık, sağlıksız diyetler, aç kalarak zayıflamaya çalışanlar, olmadık ürünler, içinde ne olduğu belli olmayan karışımlar, “Diyetisyenim” diyen ama aslında sağlıkçı bile olmayanlar... “Doğruları anlatalım” dedik ve işin içine eğlence de kattık. İş büyüdükçe büyüdü!

        DERDİMİZ GERÇEKLERİ ANLATMAK

        Derdimiz diyet hakkındaki tüm gerçekleri insanlara anlatabilmekti. Her gün biri çıkıyor ve kafanızı karıştırıyor öyle değil mi? Ben buradan “Diyetisyene gidin” diyorum, “Doktora gidip sorun” diyorum ama her zaman öyle olmuyor, her istediğimize her an ulaşamıyoruz. Ya da vitaminler, mineraller, diyet yiyecekler, içecekler, çaylar, kahveler gibi merak ettiklerinizi markanın kendisi- ne neden sormayasınız ki?

        Tam da bu sebeplerden, diyetisyenler, doktorlar, gıda mühendisleri, egzersiz uzmanları, psikologlar ve hatta sağlıklı yaşam konusunda sözü olan ünlüler, sosyal medya fenomenleri, meraklı binlerce takipçi, sağlıklı beslenmeye önem veren markalar yani herkes bir araya gelsin istedik.

        Her geçen yıl yenilikler eklenerek bugün bu noktaya geldik. Gururluyuz. Ben Diyetisyen Dünyası ekibinin bir parçası olarak gurur duyuyorum. Her yıl binlerce kişiye ücretsiz vücut analizi yapıyor, binlerce kişinin sorularını cevaplıyoruz.

        Bugün başlayan şenlik ücretsiz. Gelen herkesle sohbet ediyoruz. Çok yorgun ve çok mutlu bir şekilde tamamlıyoruz. Bakalım bu yıl kimlerle tanışacağız? Bugün, yarın ve öbür gün sizi Emaar Square Mall’a, basın sponsorluğunu Habertük Gazetesi’nin üstlendiği 6. Diyet Şenliği’ne bekliyoruz.

        Diyet yapmak aç kalmak değildir!

        DİYETE ne zaman başlarsınız? Mart? Nisan? Yaz yaklaşırken... Peki bu kadar geç başlayınca en hızlı zayıflama yöntemi nedir? Aç kalmak, zayıflama hapları, özel zayıflama çayları? Aman durun yapmayın! Aç susuz kalmayın. Diyet işkenceye dönmesin. Sağlıklı yaşamın ilk kuralı düzenli yaşamdır, kısa süreli diyet değil, yaşam tarzınızın sağlıklı olmasıdır! Bunu başarırsanız bizimle bu sloganı söyleyebilirsiniz: “Diyetin mevsimi olmaz, şenliği olur!”

        3 günde 20 uzman

        DİYETİN ancak renklendirilirse sürdürülebilir olabileceği mesajını veren Diyet Şenliği, beden ve ruh sağlığına dikkat etmek isteyenleri, sağlıklı yaşama destek veren ulusal ve uluslararası pek çok markayla buluşturacak. 6. Diyet Şenliği’nde Şef Arda Türkmen, Diyetisyen Taylan Kümeli, Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, Egzersiz Uzmanı Murat Bür, Şef Aydan Üstkanat, Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özer, Nilgün Bodur ve Özge Ulusoy gibi isimler de İstanbullularla bir araya gelecek.

        Geçtiğimiz yıl 60 bin kişi katıldı

        “DİYETİ çeşitlendirebilirsen sürdürebilirsin” düşüncesini aktaran Diyet Şenliği’ni geçtiğimiz yıl 60 binden fazla kişi ziyaret etmişti. Bu yıl katılımcılar markaların yeni ve sağlıklı ürünlerini deneyimleme fırsatı bulacak. Yemek ve fotoğraf atölyeleri, diyetisyen söyleşileri, vücut analizi ve uzman sohbetleri gibi etkinlikler düzenlenecek.

        6. Diyet Şenliği söyleşi programı:

        BUGÜN Moderatör: Radyo D Müzik Direktörü Sunny

        - 13.00-14.00: Egzersiz Uzmanı Ebru Karaduman-Her Yaşta Egzersiz

        - 14.00-15.00: Diyetisyen Taylan Kümeli-Diyetin Püf Lokmaları

        - 15.00-16.00: Şef Aydan Üstkanat- Şekersiz Bir Mutfak

        - 16.00-17.00: Squatgirl Doris Hofer-Sporcu Anne Yemekleri

        - 17.00-18.00: Egzersiz Uzmanı Murat Bür-Açık Havada Spor (Lütfen Yürü)

        YARIN Moderatör: Radyo ve TV Program Yapımcısı Mert Ruscuklu

        - 13.00- 14.00: Diyetisyen Serap Akyol-Modern Yaşamda Besin Destekleri

        - 14.00-15.00: Yrd. Doç. Dr. Sibel Demircioğlu ve Yüksek Kimyager Levent Elibol-Güvenilir Gıdanın Peşinde

        - 15.00- 16.00: Prof. Dr. Ali Esat Karakaya- Gıda Risklerinin Yönetilmesi

        - 16.00- 17.00: Diyetisyen Ali Dereli ve Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak-Diyet Yolculuğunda Motivasyon

        - 17.00-18.00: İconjane Ferhan Talib-Diyette Ne Giysem?/ Fit Gardırop

        21 MAYIS Moderatör: Radyo ve TV Program Yapımcısı Mert Ruscuklu

        - 13.00-14.00: Şef Arda Türkmen- Mutfağınızda Şef Sizsiniz

        - 14.00-15.00: Uzman Doktor Gökhan Mamur ve Diyetisyen Buket Mamur-Çocuk Dünyasında Obezite

        - 15.00-16.00: Özge Ulusoy ve Nilgün Bodur-Fit Sohbetler n 16.00-17.00: Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı-Tarladan Fincana Kahve

        - 17.00-17.30: Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özer-Cevizle Gelen Sağlık

        - 17.30-18.00: Diyetisyen Hülya Çağatay-Cranberry’nin Beslenmedeki Yeri

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar