Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kim olursan ol, eğer şampiyon olmak istiyorsan bu ligde istisnasız bir kural var: Evindeki tüm maçları kazanacaksın... Galatasaray için de şampiyonluğa giden yol, önce bu kuraldan geçiyor. Tıpkı eskiden o dilden dile anlatılan ‘Ali Sami Yen cehennemi’nde olduğu gibi, tribünleri tıklım tıklım dolu, tabiri caizse ‘ölüyü bile oynatan’ bu stat ve seyirci ile ligde yenemeyeceğin takım yok. Yeter ki o coşkuyu kaybettirme.

        Antalya’da bocalayan G.Saray, Kasımpaşa önünde yine beklediğimiz o coşkuyla oyuna başladı. Ama açık söylemek gerekirse, devrenin sonuna doğru Gomis’le bulduğu gole kadar, doğru düzgün bir gol pozisyonu da yoktu. Belki Belhanda’nın bir plasesi, o kadar... Onun dışında Rodrigues’le başlamadan kaybedilen pozisyonlar ve Tolga Ciğerci’nin yaptığı basit hatalar... Latovlevici’yi ilk maçında beğendim. Üstelik, yüzündeki o kocaman maskeyle rahatsız bir şekilde oynamasına rağmen hiç sırıtmadı. Linnes bugüne kadar solda iyi iş çıkarmış olsa da, sol ayaklı bir sol bek gerekiyordu...

        Herkesin çok beğendiği Ndiaye ise bana 3. yıldızın geldiği dönemde Gaziantep’ten transfer edilen Brezilyalı Batista’yı hatırlatıyor. Ndiaye de Batista gibi bitmez tükenmez enerjisi ile rakibi ısırıyor. Üstelik ondan daha teknik. Fernando gibi bir tecrübeyle yan yana oynaması ise en büyük avantajı...

        Belhanda ise hala beklentinin altında çünkü Sneijder’in gölgesinde... Goller attıkça, asistler yaptıkça kendini bulacak, çünkü onda bu kumaş fazlasıyla var. Ama daha çok sorumluluk alması gerekir... Gelelim Feghouli’ye... 4 haftadır oynamayan Latovlevici’ye güvenen Tudor, acaba neden onu oyuna almak için 70’e kadar bekledi, anlamak güç. İkinci yarıya pekâla Feghouli ile başlayabilirdi oysa... Zaten Tudor konusunda beni halâ düşündüren tek şey de bu. Oyunu okumayı, oyuncu değiştirmeyi ve zamanlamasını bir türlü beceremiyor. Şayet Cezayirli oyuncunun hazır hali bu değilse, hazır olduğu halini tahmin edemiyorum. Feghouli çok takımın canını yakar. 20 dakikalık görüntüsü bile bunu anlatmaya yetti de arttı.

        **************

        GOL MAKİNASI GOMİS

        Gomis ile Galatasaray’ın frekansı tam anlamıyla tuttu... Çalışkan ve en önemlisi de karakterli bir oyuncu. Bunun da karşılığını attığı gollerle alıyor. Aman nazar değmesin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar