Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatih Terim pazar günü ligde oynanacak Sivas deplasmanını düşünerek kafasında bir rotasyon takvimi yapmış. İşte Konya’da 9 as oyuncusunu birden kulübede oturtması da bu yüzden... Burada tek amaç, Sivas gibi sert ve zorlu bir deplasman maçına fizik olarak tamamen diri bir takımla çıkabilmek. Diyebilirsiniz ki, “Bu oyuncular 4 gün içerisinde 2 maç birden oynayamazlar mı?” Oynamasına oynarlar tabii ama haftaya bu maçın rövanşını ve sonrasında Antalyaspor’la oynanacak lig maçını da düşünecek olursak, 12 gün içerisinde 4’er gün arayla 4 maçı birden oynayacak bir takım, dinlenmeden yoluna devam edemez. İşte bu noktada da iş, takımın teknik direktörüne düşer.

        Bana göre Fatih hoca doğru olanı yaptı ve as 11’i için dinlenme noktasını, Sivas gibi zorlu bir deplasman maçı öncesi olarak seçti... Açıkçası ilk yarıdaki kötü oyunu görünce hoca da kendi kendine “Acaba bu 11’e as oyunculardan 1-2 takviye daha yapsaydım iyi olur muydu?” demiş midir, bilemiyorum. Çünkü bu devrede Galatasaray’ın en iyisi, 8 aydır tek bir resmi maç bile oynamayan Hakan Balta olduğuna göre gerisini siz düşünün artık!..

        Neyse ki ikinci devrede işler tam da Galatasaray’ın istediği gibi başladı ve 5 dakika içinde art arda gelen 2 golle ilk devreyi geride bitiren takım bir anda öne geçti.

        İlerleyen dakikalardaki Gomis, Lato ve Rodrigues değişiklikleri oyunu ve skoru tutma açısından yine doğru hamlelerdi. Ama Jahovic’in uzatma dakikasındaki o şık kafa golü tabii ki hesapta yoktu. Bu maçta bir kez daha görüldü ki, Galatasaray’ın as 11’i ile yedek kulübesi arasında dağlar kadar fark var ve ne yazık ki sezon başında yapılan bu kadro mühendisliği hatasının şu an için telafisi yok.

        Yine de sadece bir ay içerisinde Florya’da tek başına omlet yiyen Hakan Balta’dan 70 dakikalık sol bek, Donk’tan ön libero, kulübede unutulan Selçuk’tan yine kaptan çıkaran; Sinan, Yasin ve Eren gibi unutulan futbolcuların da biraz olsun kıpırdanmasını ve takıma katkı vermelerini sağlayan Fatih Terim’i tebrik etmek gerekir... Bu malzemeyle ancak bu kadar...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar