Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uyanık girişimciler Aşk-ı Memnu, Çapulcu ve Beştepe için yarışıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’de marka ve patent başvuruları her geçen yıl artıyor. İlginç buluşlar için yapılan başvuruların yanı sıra; çok seyredilen dizilerin ve sevilen dizi kahramanlarının isimlerinin, siyasi tartışmalarda öne çıkan kavramların patentini almak için de girişimci vatandaşlar adeta yarışıyor. Patent alanında çalı- şan firmalardan Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, 2014’te Türkiye’de yapılan marka başvuru sayısının yaklaşık 120 bin olduğunu, bu sene ilk 6 ayda 60 binden fazla başvuru ger- çekleştirildiğini ve sene sonunda rakamın 150 bini bulmasını beklediklerini söyledi.

        GIDA, KOZMETİK VE İLAÇ İLK SIRALARDA

        Başvuruların, marka tescili zorunluluğundan dolayı gıda, kozmetik ve ilaç gibi sektörlerde yoğunlaştığını aktaran Akbulut, “İçlerinde tamamen güncel olaylardan ve popü- ler kültürden esinlenerek pratik düşünen girişimciler de var. Aşk-ı Memnu, Ezel, Kurtlar Vadisi, Asmalı Konak gibi dizi isimleri; Ezel, Karadayı, Bihter, Behlül, Ali Kaptan, Polat Alemdar gibi dizi karakterleri; ya da toplumsal olaylardan hareketle ‘Çapulcu’, ‘GeziPark’, ‘One Minute’, ‘Beştepe’ gibi isimlerle ilgili pek çok marka-patent başvurusu alıyoruz” dedi.

        ‘İLKOKUL ÖĞRENCİSİ BİLE VAR’

        “Bireysel olarak fikirlerini geliştirenler, öncelikle kâğıda resmedip bunun fikir, telif veya yöntem patenti olarak korunabileceğinin farkına vardılar” diyen Akbulut, “İlkokuldan üniversiteye kadar birçok öğrenci fikirlerine veya geliştirdikleri ürünlere patent almaya başladı” şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa