Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP'de 'DEM Parti' polemiği! Burcu Köksal'ın ifadelerine Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt

        CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" sözleriyle ilgili Genel Başkan Özgür Özel'in "Küçük bir sürçülisan oldu" açıklamasına, "Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle ve HÜDAPAR'lılarla yönetmeyeceğim" karşılığını verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Şu partililer hariç şunlarla görüşürüm diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" ifadelerini kullandı.

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün saat 14.00'te Afyonkarahisar'da partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını gerçekleştirdi.

        REKLAM

        KÖKSAL: DEM PARTİ HARİÇ...

        Programda Özgür Özel'den önce CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal konuşma yaptı. Burcu Köksal konuşmasının bir bölümünde, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" ifadelerini kullandı.

        ÖZGÜR ÖZEL: KÜÇÜK BİR SÜRÇÜLİSAN OLDU

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Afyonkarahisar'ın ardından geçtiği Uşak programında, seçim otobüsünden partililere seslendi.

        CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'dan selam getirdiğini söyleyen Özel, "Afyon'da 'Belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız' diye derken orada küçük bir sürçülisan oldu. 'Aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyon Belediyesi'nin de Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır" dedi.

        KÖKSAL'DAN 21.45'TE YANIT

        Özgür Özel'in bu açıklaması sonrası Burcu Köksal, dün saat 21.45'te 'X'teki hesabından "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" konuşmasını içeren videoyu, "Ben Suriyelileri amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar'dan göndereceğim, diyorum. AKP, mevcut işçileri çıkaracak, PKK'lıları işe alacak, diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğal gaz ve AFJET konusunda destek vereceğim, diyorum. Belediyeyi DEM'lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil, garip gurebaya bedelsiz ev yapacağım, diyorum. Gizli kapılar ardında DEM'lilerle görüşüyor, diyorlar. Açık ve net, Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle ve HÜDAPAR'lılarla yönetmeyeceğim. Net" notuyla paylaştı.

        REKLAM

        İMAMOĞLU: BAŞKA BİR İŞ YA DA BAŞKA BİR PARTİ BULACAK

        Bakırköy'de konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li belediye başkan adayına tepki gösterdi.

        Köksal'ın DEM Parti ile ilgili sözlerini eleştiren İmamoğlu, "Kendine başka bir iş ya da başka parti bulacak. Biz insan ayırt etmeyiz." dedi.

        "ÖYLE YAĞMA YOK"

        İmamoğlu şunları söyledi:

        "Bir avuç insan için değil, 16 milyon insan için çalıştık. Bir kişinin tensipleriyle, buyruklarıyla değil; 16 milyonun istek ve talepleriyle hareket ettik. İnsanımızı düşündük. Sevgili dostlar; partizanlığı söküp attık. Bakın ben size bir şey söyleyeyim. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi'nin has evladıyım. En çok çalışan insan olmak için de gayret ediyorum. Ben diyorum ki, ‘Ben çok çalışıyorum. En çok çalışan ben olacağım. Ayşegül Başkan diyebilir ki, ‘Hayır Başkanım, ben seni geçeceğim.’ Gurur duyarım. Geçsin. Başkası da geçebilir. Hani biraz zor; onu söyleyeyim de. O konuda iddialıyım. Ama espri tabii. İnşallah geçerler. İnsan ayırt etmemek, her şeyin önünde. Ben CHP'liyim. Ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum, her siyasi görüşten olan insanına. ‘Ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm’ diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yok. Biz, insan ayırt etmeyiz kardeşim. O laf nereye gider biliyor musunuz? Hani birileri çıkıyor ya; ‘vatan haini’, ‘terörist’... Hani hatırlayın; Büyükşehir Belediyesi ‘terörist’ doluydu! Hani? Bunu diyenle bu akıl, aynı akıl. Öyle yok. Öyle yağma yok. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni toplarken herkesi kucakladı, çağırdı ya, o kültürü temsil eden Atatürk'ün evlatlarıyla yönetilir kardeşim. Bu kadar net" dedi.

        CHP'DEN AÇIKLAMA

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından, CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik sözlerine ilişkin yazılı açıklama yayımlandı.

        Açıklamada, "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır" ifadelerine yer verilerek, "Tüm halkımızı 31 Mart 2024’te Türkiye İttifakı’nda buluşmaya davet ediyoruz" denildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa