Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Yumurta Nasıl Yazılır? TDK ile Yumurta Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        YUMURTA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Yumurta kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Yumurta nasıl yazılır? İşte, Yumurta kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        YUMURTA DOĞRU YAZILIŞI

        yumurta

        YUMURTA KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir dişinin vücudunda oluşan, yumurtlama ve döllenmeden sonra aynı türden bir canlı oluşturan hücre, kanatlı hayvanların çoğalmasını sağlayan kabuklu bir besin maddesi, çorap onarmakta kullanılan, yumurta biçiminde, genellikle tahta veya mermerden kalıp anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle yımırta şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yumurta şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “İki sarılı yumurta yumurtlayan bu canım legornlar iki üç gün ara ile birer birer helak olup gitmişlerdi.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • yımırta
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa