Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Smaçör Nasıl Yazılır? TDK ile Smaçör Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SMAÇÖR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Smaçör kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Smaçör nasıl yazılır? İşte, Smaçör kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SMAÇÖR DOĞRU YAZILIŞI

        smaçör

        SMAÇÖR KELİMESİNİN ANLAMI

        Smaçör; bazı spor dallarında karşı takımın topu üzerinde duran oyuncuya denilmektedir. Özellikle futbolda, smaçör oyuncular, oynayan takımların savunmasını aşmak için saldırıyı başlatmak veya en sonunda topu gol pozisyonuna götürmek amacıyla önemli bir görev üstlenir. Smaçörler aynı zamanda hücum üzerinde baskı uygulamak için de takımların savunmasını aşmak ve rakiplerinin üzerine gitmek için önemli bir rol oynarlar. Smaçörler, kendileri ve arkadaşları için fırsat yaratmak ve rakiplerin üzerine gidip paslarla skor bir pozisyonu oluşturmak üzere önemli özellikleri vardır. Smaçörler ayrıca antrenmanlarda çalışan oyuncular arasındaki iletişimi geliştirmek ve takımın bütünlüğünü korumak için de önemlidir. Bu kelime genellikle sımaçör şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı smaçör şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Smaçör olmak, zorlu bir görevdir ve başarılı smaçörler, çok yetenekli oyuncular olmalarının yanı sıra, kararlılık gösteren, konsantre olan ve pozisyonları doğru okuyan oyuncular olmalıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sımaçör
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa