Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Slalom Nasıl Yazılır? TDK ile Slalom Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLALOM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Slalom kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Slalom nasıl yazılır? İşte, Slalom kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLALOM DOĞRU YAZILIŞI

        slalom

        SLALOM KELİMESİNİN ANLAMI

        Slalom; kayak, su kaydı, çim kaydı veya bisiklet sporlarında yarışma biçimi olan zorlu bir rota takibi yarışıdır. Yarışmacılar, açık veya kapalı alanlarda çok sayıda kayalık arasında zorlu bir rota yoluyla yarışır. Slalom, kayak ağırlıklı olarak su kaydı ve çim kaydı sporlarında kullanılmaktadır. Bisiklet sporunda ise kayalıklar değil, serbest stil meydanlarından geçerek yarışılan bir rota planlanır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bugün, slalom, İsviçre ve Fransa’nın bazı kayak merkezleri dışında dünyanın her yerinde kullanılan bir olimpik yarış türü haline gelmiştir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sılalom
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa