Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sarıgöl Nasıl Yazılır? TDK ile Sarıgöl Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SARIGÖL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sarıgöl kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sarıgöl nasıl yazılır? İşte, Sarıgöl kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SARIGÖL DOĞRU YAZILIŞI

        sarıgöl

        SARIGÖL KELİMESİNİN ANLAMI

        Sarıgöl, Türkiye’de Konya’nın Hadim ilçesine bağlı bir belde olup, Hadim Ovası bölgesinin en büyük beldesidir. Sarıgöl özellikle karasevgilileri ile meşhurdur. Bunun nedeni, burada yıllardır var olan yöresel karasevgi üretimi ve satışıdır. Sarıgöl’de, karasevgi üretiminin yanı sıra tarım, hayvancılık, çeşitli işler ve iş imkanları da mevcuttur. Samanlık alanları ve bağ bahçeleri burada yaygındır. Bu alanlarda, genellikle fasulye, patates, havuç, şeker pancarı, bezelye, soğan, turp gibi ürünler yetiştirilmektedir. Sarıgöl, Türkiye’nin kuzeybatısında yer almaktadır. İlin Hadim ilçesine bağlı belde merkezinin 7 km uzağındaki Sarıgöl Mahallesi’ne gittiğinizde, Konya Ovası ve Yeşilırmak Havzasının manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz bol yeşillikle kaplı çok güzel bir bölgeye ulaşacaksınız. Sarıgöl’deki çiftliklerde, bu bölgenin ünlü ürünlerinin yanı sıra kuzu, arı, eşek, koyun ve keçi yetiştirilmektedir. Bölgeden üretilen süt, yoğurt, peynir, kuru yemiş, reçel, bal ve tarhana gibi ürünlerin tazeyi tatmak imkanına sahipsiniz. Bölgedeki doğal bitki örtüsünden de ziyade, bol yeşillikleri sayesinde Sarıgöl, aynı zamanda yaylacılık amaçlı da ziyaret edilmektedir. Sarıgöl, antik dönemden beri önemli bir üretim alanı olarak bilinmektedir. Konya Ovası’nın havasının serinliği ile burada üretilen peynir, süt ve yumurta ürünleri özellikle meşhurdur. Sarıgöl’ün her yıl 15-20 Ağustos tarihleri arasında bir hafta süre ile her yıl düzenlenen Sarıgöl Süt Peynir Festivali de meşhurdur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sarıgöl, geleneksel karasevgi üretiminin yanı sıra, doğal güzellikleriyle de önemli bir turizm cazibe merkezidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Sarı göl
        • sarı göl
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa