Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ovuşturmak Nasıl Yazılır? TDK ile Ovuşturmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Ovuşturmak kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        OVUŞTURMAK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ovuşturmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ovuşturmak nasıl yazılır? İşte, Ovuşturmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        OVUŞTURMAK NASIL YAZILIR?

        ovuşturmak

        OVUŞTURMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Dilimizde bazı kelimeler yöreye göre farklı şekillerde söylenir. Yazıldığı gibi okunan bir dil olmasının etkisiyle vatandaşlar yöresel olarak söylendiği şekillerde yazarlar. Buda yazım yanlışlarını beraberinde getirir. Ovuşturmak bu kelimelerdendir. Bir şeyi bastırarak başka bir şey üzerinden geçirmek ve eli birbirine sürtmek anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle oğuşturmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ovuşturmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Aynı anda, gözlerini ovuşturduğunu, sonra bir çocuk arılığıyla gülümsediğini gördü.” – Tahsin Yücel

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • oğuşturmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa