Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sanskritçe Nasıl Yazılır? TDK ile Sanskritçe Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SANSKRİTÇE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sanskritçe kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sanskritçe nasıl yazılır? İşte, Sanskritçe kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SANSKRİTÇE DOĞRU YAZILIŞI

        sanskritçe

        SANSKRİTÇE KELİMESİNİN ANLAMI

        Sanskrit anlamına gelir. “Sanskritçe” kelimesi, Sanskrit diline ait anlamına gelmektedir. Doğru yazılışı “Sanskritçe”dir. Etimolojik olarak, Sanskritçe kelimesi, “Sanskrit” kelimesinin çekim eki olan “-çe” ile birlikte kullanılmasıyla oluşturulmuştur. “Sanskrit” kelimesi ise Sanskrit dili adının Türkçe’ye Fransızcadan geçmiş hali olan “sancrite”den türetilmiştir. Sanskrit, Hint-Avrupa dil ailesine ait olan bir dildir ve Hint dil ailesinin atası olarak kabul edilir. Sanskrit, Hindistan’ın eski dini ritüelleri ve kutsal metinleri yazmak için kullanılan bir dildir. Ayrıca, Yoga ve Ayurveda gibi Hint kültürünün diğer alanlarında da önemli bir rol oynamaktadır. Türkçe’de Sanskritçe, özellikle dil ve kültür araştırmaları, dini metinlerin çevirileri ve Yoga gibi konularla ilgilenen kişiler tarafından kullanılmaktadır.  Bu kelime genellikle sanskritçe, sanskıritçe şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Sanskritçe şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sanskritçe
        • sanskıritçe
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa