Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Slavlık Nasıl Yazılır? TDK ile Slavlık Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLAVLIK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Slavlık kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Slavlık nasıl yazılır? İşte, Slavlık kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLAVLIK DOĞRU YAZILIŞI

        slavlık

        SLAVLIK KELİMESİNİN ANLAMI

        Slavlık, Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar uzanan bir coğrafyada, birçok kültür, din ve dilin ortaklaşa yaşadığı Slav kültürünü temsil eden bir kelimedir. Kökeni, yerli Slav kabileleri olan büyük adaların ve büyük İskitlerin adıyla ilişkilendirilir. Slavlar, eşitlik ve özgürlik kavramlarının önemli temsilcileridir. Bunların örnekleri, çoğunlukla kooperatif köyler ve ortaklaşa tarım sistemleri olarak karşımıza çıkar. Slav kültürünün özgün bir yanı, kültürünün toprağa bağlı olmasıdır. Toprağa duyulan saygı, Slavlar için çok önemlidir. Slavlar, kültürel ve sosyal çevrelerinde, herkese eşit saygı duymayı benimsemişlerdir. Slavların bağlı olduğu diğer ortak değerler arasında, doğayla uyumlu yaşam, ailesel bağlar, özgürlük duygusu ve huzur arasındaki armoni vardır. Slavlar, ağırlıklı olarak ortodoks Hristiyan olmakla birlikte, diğer dinleri de benimsemişlerdir. Slavlar, çoğunlukla Slavca konuşmuş olmakla birlikte, bu kültürün etkisiyle diğer dile de sahiptir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Slavlık, eşitlik, özgürlük ve kültürel uyumun önemli temsilcilerinden biridir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • slavlık
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa