Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sağgörülülük Nasıl Yazılır? TDK ile Sağgörülülük Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAĞGÖRÜLÜLÜK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sağgörülülük kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sağgörülülük nasıl yazılır? İşte, Sağgörülülük kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAĞGÖRÜLÜLÜK DOĞRU YAZILIŞI

        sağgörülülük

        SAĞGÖRÜLÜLÜK KELİMESİNİN ANLAMI

        Basiretlilik anlamına gelir. “Sağgörülülük” kelimesinin doğru yazılışı “sağgörü” şeklindedir. “Sağgörü” kelimesi, “sağ” ve “görü” kelimelerinin birleşiminden oluşan bir türevidir.“Etimolojik köken” ise kelimenin dilimize hangi dil veya dillerden geldiğini ve kökeninin ne olduğunu açıklar. “Sağgörü” kelimesinin kökeni Türkçe’dir ve kökenine bakıldığında “sağ” ve “görü” kelimelerinin birleşiminden oluştuğu anlaşılır.“Türkçe dili içinde kullanımı” hakkında ise “sağgörü”, bir kişinin durumları ve olayları nesnel olarak, objektif bir şekilde değerlendirme yeteneği olarak tanımlanır. Sağduyu, hoşgörü sahibi olmak, başkalarına anlayışlı davranmak, empati yapmak, kararlarını ve davranışlarını düşünerek yapmak gibi anlamlara gelir. Sağgörülülük, bir kişinin çeşitli durumları anlama, empati kurma ve başkalarına anlayışlı bir şekilde yaklaşma yeteneği olarak görülür.Bu kelime, toplumsal ve bireysel ilişkilerde, iş dünyasında, siyasette ve her türlü iletişimde önemli bir kavramdır. Sağgörülülük, insanlar arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı olmasını sağlar ve çatışmaların çözümünde önemli bir rol oynar. Özellikle anlaşmazlık durumlarında sağgörülülük göstermek, tarafları anlama ve uzlaşma yolunu bulma konusunda destekleyici olabilir. 

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sağ görülülük
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa