Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Estağfurullah Nasıl Yazılır? TDK ile Estağfurullah Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ESTAĞFURULLAH NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Estağfurullah kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Estağfurullah nasıl yazılır? İşte, Estağfurullah kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ESTAĞFURULLAH DOĞRU YAZILIŞI

        estağfurullah

        ESTAĞFURULLAH KELİMESİNİN ANLAMI

        İncelik ve alçak gönüllülük göstermek üzere teşekkür edilen veya övülen bir kimsenin söylediği bir söz. Türkçe’de “Rabbimizin önünde affına sığınayım” anlamına gelen tek kelime olan “Estağfurullah” dua ve ibadetlerde hep söylenen faziletli bir ifadedir. İmam Gazali’ye göre estagferullah denildiğinde cennetteki melekler secde eder. Bu kelime genellikle estağfirullah şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı estağfurullah şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Estağfurullah, bu başarı sizin sayenizde gerçekleşti, size minnettarım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • estağfirullah
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa