Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Röntgen Nasıl Yazılır? TDK ile Röntgen Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RÖNTGEN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Röntgen kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Röntgen nasıl yazılır? İşte, Röntgen kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖNTGEN DOĞRU YAZILIŞI

        röntgen

        RÖNTGEN KELİMESİNİN ANLAMI

        Röntgen, bir tür ışık dalgaları olan röntgen ışınlarının kullanımını kapsayan bir radyoloji tekniğidir. Röntgen ışınları, insan vücudunun iç yapısını fotoğraflar ve gösterir. Bunu, insan vücudundaki katmanlı organların farklı yoğunluklarda ışık dalgasının emilip yansımasından kaynaklanan tarama tekniğiyle yapar. Doktorlar, bu röntgen fotoğraflarını örneğin, bir kemik çatlağını tespit etmek için kullanır veya bir organın iç yapısını göstermek için.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Röntgen, bir bulut gibi görünmeyen kısa dalga boylu ışık dalgalarıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rontgen
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa