Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Tarihte Nasıl Yazılır? TDK ile Tarihte Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        TARİHTE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Tarihte kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Tarihte nasıl yazılır? İşte, Tarihte kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TARİHTE DOĞRU YAZILIŞI

        tarihte

        TARİHTE KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir olayın gününü, ayını ve yılını bildiren söz veya gün, toplumları, milletleri, kuruluşları etkileyen hareketlerden doğan, olayları zaman ve yer göstererek anlatan; bu olaylar arasındaki ilişkileri, daha önceki ve sonraki olaylarla bağlantılarını, karşılıklı etkilenmeleri, her milletin kurduğu medeniyetleri, kendi iç sorunlarını inceleyen bilimdir. Bu kelime genellikle tarihde şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı tarihte şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • tarihde 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa