Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyometre Nasıl Yazılır? TDK ile Radyometre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYOMETRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyometre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyometre nasıl yazılır? İşte, Radyometre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYOMETRE DOĞRU YAZILIŞI

        radyometre

        RADYOMETRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Radyometre, ısıya duyarlı bir cihaz olan Radiometer olarak da bilinir ve ışık enerjisini ölçmek için kullanılmaktadır. Bu cihaz, ışık enerjisi tarafından ısıtılan ve bu durumdan dolayı hava içinde uçan hava moleküllerinin hızının değişmesinden yararlanmaktadır. Bir radyometre, ışık kaynağının yakınlarında, ağır ve hafif olan iki kapı arasına dizilmiş, manevralarını yapabilen hava molekülleri tarafından kaldırılan bir ağırlığı içerir. İçindeki ağırlık, ışık kaynağından gelen ısıyı alır ve hava molekülleri tarafından kaldırılan ağırlığın hareketinin ısı ile doğru orantılı olduğu düşünülür. Bu kelime genellikle radyo metre şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı radyometre şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyo metre
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa