Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Primat Nasıl Yazılır? TDK ile Primat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PRİMAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Primat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Primat nasıl yazılır? İşte, Primat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PRİMAT DOĞRU YAZILIŞI

        primat

        PRİMAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Primatlar, akıl ve duyuları etkin kullanan fareler, insanlar ve hayvanların ortak ailesinin en üst sınıfını oluşturan, zekice hareket edebilen, ustalaşmış sosyal yapıları olan, konuşamayan hayvanların oluşturduğu ailedir. Primatlar, en gelişmiş beyinleri, en gelişmiş el-ayak organları ve serampore elbisesi ile karakterizedirler. Primatlar, bazı küçük hayvanların dışında, yaklaşık 300 tür tarafından temsil edilmektedir. Primatlar, kendi sınıfında konuşulan dil olmamasına rağmen, sosyal etkileşimleri ve çeşitli sesleri kullanarak dişi ile erkek arasındaki iletişimi sağlamak için ileri düzeyde sesler geliştirmişlerdir. Primatlar, meyve, böcekler ve çok kez küçük hayvanları da yemektedir. Primatlar, kara, deniz ve hava ortamında yaşayabilmektedir. Primatlar, çoğunlukla ormanlarda yaşayabilmek için uyumlu omathane tasarımlarına sahiptir. Primatlar, aynı zamanda, günlük yaşamlarını sürdürmek için uyumlu sosyal yapılar oluşturmuşlardır. Primatların sosyal yapıları, aşırı bedensel mücadelelerden kaçınmış, daha uyumlu, empati temelli sosyal entegrasyonu içerebilmektedir. Primatlar, kendilerini koruma, beslenme ve iletişim amaçlı sık sık ortak aktivitelere girmektedir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Primatlar, Kuzey Amerika'dan Güney Afrika'ya, Orta Doğu'dan Güney Asya'ya kadar tüm dünyada yaşamaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pirimat
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa