Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mesuliyet Almak Nasıl Yazılır? TDK ile Mesuliyet Almak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MESULİYET ALMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mesuliyet Almak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mesuliyet Almak nasıl yazılır? İşte, Mesuliyet Almak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MESULİYET ALMAK DOĞRU YAZILIŞI

        mesuliyet almak

        MESULİYET ALMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Mesuliyet almak, kişinin özgür iradesiyle karşılıklı olarak sözleşme yapması durumunda, kendisine bir yükümlülük ve sorumluluk yüklemesini ifade eder. Mesuliyet almak, zaman zaman sözleşme hükümlerinin yerine getirilmesi için gerekli olan özveriyi ve sorumlulukları üstlenmeyi gerektirir. Mesuliyet almak, hak ve sorumlulukların karşılıklı olarak kabul edilmesini gerektirir. Mesuliyet alan kişi, sözleşmede belirtilen hak ve sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. Mesuliyet alındıktan sonra, mesuliyet sahibi sözleşmenin hükümlerini yerine getirme sorumluluğu altına girer ve bu tür sorumlulukların gerektirdiği özveriyi göstermek zorunda kalır. Mesuliyet almak, sözleşme hükümlerini yerine getirmek için sorumluluk alma ve gerektiğinde özveride bulunma görevlerini de barındırır. Bu kelime genellikle mesüliyet almak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mesuliyet almak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Üstümüze ağır bir mesuliyet aldık.” – Aka Gündüz

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mesüliyet almak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa