Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Platin Nasıl Yazılır? TDK ile Platin Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLATİN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Platin kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Platin nasıl yazılır? İşte, Platin kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLATİN DOĞRU YAZILIŞI

        platin

        PLATİN KELİMESİNİN ANLAMI

        Atom numarası 78, atom ağırlığı 195,23, yoğunluğu 21,4 olan, 1755 °C’de eriyen, kolay işlenen, çok dayanıklı, değerli bir element (simgesi Pt). 2. sıfat Bu elementin renginde olan. Platin, kimyasal bir element olan Pd olarak kısaltılmış olan Palladiumun simgesidir. Platin, ilk kez 15. yüzyılda İspanyol keşif gezileri sırasında ortaya çıkmıştır. Platin, hem endüstriyel ve sanat için kullanılan gümüş gibi çok ilginç bir metal olduğu için, hem de güçlü kimyasal özellikleri nedeniyle özel bir işlem gerektirmesi nedeniyle çok değerli bir metaldir. Platin, çeşitli kimyasal reaksiyonlara karşı karşıya kalabileceği için, özellikle kimyasal laboratuar ortamlarında veya kimyasal tesislerinde çalışan kişiler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Platin, zirkoniyum köprülerde kullanılarak, dişlerin tamiri için kullanılan diş protezlerinde kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pilatin
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa