Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Batmanlılık Nasıl Yazılır? TDK ile Batmanlılık Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Batmanlılık kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        BATMANLILIK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Batmanlılık kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Batmanlılık nasıl yazılır? İşte, Batmanlılık kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BATMANLILIK NASIL YAZILIR?

        batmanlılık

        BATMANLILIK KELİMESİNİN ANLAMI

        Batmanlı olma durumu anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır ve aldığı yapım eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime genellikle Batmanlı’lık, Batman’lılık, batmanlılık şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Batmanlılık şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Batmanlılık onun için gurur verici bir şeydi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Batmanlı’lık
        • Batman’lılık
        • batmanlılık
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa