Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Her Gün Nasıl Yazılır? TDK ile Her Gün Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        HER GÜN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Her Gün kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Her Gün nasıl yazılır? İşte, Her Gün kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HER GÜN DOĞRU YAZILIŞI

        her gün

        HER GÜN KELİMESİNİN ANLAMI

        Her gün kelimesi, bir zaman ifadesi olarak kullanılan ve her bir günü kapsayan anlamına gelen bir terimdir. Bu kelime, Türkçe dilinde sıkça kullanılan ve günlük olaylarla ilişkilendirilen bir ifadedir.Günlük yaşamda her gün yapmamız gereken rutin görevler bulunur. Sabahları uyanır, giyinir, kahvaltı yapar ve işe ya da okula gideriz. İş veya okulda geçirdiğimiz zamanın ardından eve döner, akşam yemeği yer ve dinleniriz. Her gün, sağlığımızı korumak için yemek yer, temizlik yapar ve kişisel bakımımızı sağlarız.Her gün aynı düzeni takip etmek bazen sıkıcı gelebilir. Ancak, rutinlerimiz, hayatımıza düzen katar ve bize disiplin kazandırır. Örneğin, her gün düzenli olarak spor yapmak, sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olur. Yine her gün düzenli olarak kitap okumak, bilgi birikimimizi artırır ve dil becerilerimizi geliştirir.Her gün kelimesi aynı zamanda sürekli bir şekilde olan bir durumu ifade etmek için de kullanılır. Örneğin, “Her gün çocuğumu okula bırakıyorum” cümlesi, bu eylemi sürekli olarak yaptığımızı ifade eder. Her gün yapmamız gereken bazı sorumluluklarımız vardır ve bu sorumlulukları düzgün bir şekilde yerine getirmemiz önemlidir.Her gün kelimesi, düzenli ve disiplinli bir yaşamın önemini vurgulamak için kullanılan bir ifadedir. Sağlıklı ve başarılı bir yaşam sürmek için her gün yapmamız gereken görevleri aksatmadan yerine getirmemiz önemlidir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Her gün yemek yapmaktan sıkıldım. Bugün dışarıdan sipariş verelim.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • hergün 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa