Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Öküzgözü Nasıl Yazılır? TDK ile Öküzgözü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ÖKÜZGÖZÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Öküzgözü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Öküzgözü nasıl yazılır? İşte, Öküzgözü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ÖKÜZGÖZÜ DOĞRU YAZILIŞI

        öküzgözü

        ÖKÜZGÖZÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Birleşikgillerden, sarı renkte, papatyayı andırır bir çiçek ve onun bitkisi, sığırgözü, mastı çiçeği, arnika (Arnica montana).öküzgözü (II)isim, bitki bilimi, (ökü’zgözü)Kaliteli, kendine özgü kokusu olan, şarap üretilen, orta kalın kabuklu, siyah renkli bir tür üzüm. Bu kelime genellikle öküzgözü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı öküzgözü şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Baharın müjdecisi olan çiçekler açmaya başladı: öküzgözü, papatya ve daha nicesi…

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • öküzgözü
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa