Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Panteist Nasıl Yazılır? TDK ile Panteist Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PANTEİST NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Panteist kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Panteist nasıl yazılır? İşte, Panteist kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PANTEİST DOĞRU YAZILIŞI

        panteist

        PANTEİST KELİMESİNİN ANLAMI

        Panteizm, insanın, doğanın ve evrenin her noktasıyla en tanrının ve onun özelliklerinin birbirleriyle eşit olmasını savunan bir felsefi ilkel olmayan akıl yürütme yöntemidir. Panteistler, tüm canlılar ve cismi olarak evrenin ruhu içinde bir varlık olarak Tanrı’ya inanırlar. Bunun yerine, evrendeki herşeyi Tanrı’nın parçası olarak görürler ve Tanrı’yı herşeyin bir araya geldiği bir bütün olarak tanımlarlar. Bazı panteistler, evrenin herhangi bir özel varlık olmadan bir şekilde sürekli bir değişim içinde ya da canlı olarak devam ediyor olmasını savunurken, diğerleri evrenin var olan her şeyi tek bir Tanrı’nın yansıması olarak varsayar. Bunlar arasındaki fark, evrenin içindeki her şeyin Tanrı’nın doğasından bir parça olarak görülmesidir. Panteistler için Tanrı, evrenin kendisidir. Bu, evrenin her parçasının aynı zamanda büyük bir tümün parçası olarak görülmesi anlamına gelir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Panteistler için Tanrı, evrenin kendisidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • panteğist
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa