Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nilüfergiller Nasıl Yazılır? TDK ile Nilüfergiller Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NİLÜFERGİLLER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nilüfergiller kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nilüfergiller nasıl yazılır? İşte, Nilüfergiller kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NİLÜFERGİLLER DOĞRU YAZILIŞI

        nilüfergiller

        NİLÜFERGİLLER KELİMESİNİN ANLAMI

        Nilüfergiller, bitkilerin bir familyasıdır. Aynı familyaya ait olan bitkiler bol bol çiçek açarlar ve pullu olarak gözükmektedir. Diğer bitki familyalarına göre daha çok çiçekli bitkiler elde edilebilir. Nilüfergiller familyasına dahil olan bitkilerin aralarındaki en belirgin özellik renklerinin yakın olmasıdır. Nilüfergiller familyasındaki en yaygın bitkiler gül, papatya, şebboysu, menekşe ve gülüç tarçın gibidir. Bunların hepsinin çok farklı renkleri vardır ve hepsi çok güzeldir. Nilüfergiller, genellikle temiz havalı ve ılıman iklimlerde büyüme eğilimindedir. Nilüfergiller familyasındaki bitkilerin çoğu çok kolay bakım gerektirir ve bolca güneş ışığı gerektirir. Nilüfergiller, aynı zamanda çok kolaydır. Bu bitkiler topraktan çok yakından beslenir ve düzenli sulama yapılırsa çok rahat büyüyebilir.  Ayrıca bitki yetiştirmek için güzel bir seçenektir ve farklı çiçek renkleri ile evinizi renklendirebilirsiniz. Bu kelime genellikle nülüfergiller şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nilüfergiller şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nilüfergiller familyasındaki bitkiler son derece dayanıklıdır ve kolay bakım gerektirir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nülüfergiller
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa