Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Alerjili Nasıl Yazılır? TDK ile Alerjili Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Alerjili kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        ALERJİLİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Alerjili kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Alerjili nasıl yazılır? İşte, Alerjili kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ALERJİLİ NASIL YAZILIR?

        alerjili

        ALERJİLİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Alerjisi olan anlamına gelen ‘alerjili’ kelimesi sık sık yanlış yazılan kelimelerdendir. Türk Dil Kurumu’nun belirttiği doğru yazılışı ve vatandaşların kullandığı yanlış yazılışı şöyledir. Bu kelime genellikle allerjili, allercili, alercili, elerjili şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı alerjili şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Alerjili bir cildiniz var ise, bakım ürünlerini seçerken dikkatli olmalısınız.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • allerjili
        • allercili
        • alercili
        • elerjili
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa