Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Esef Etmek Nasıl Yazılır? TDK ile Esef Etmek Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Esef Etmek kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        ESEF ETMEK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Esef Etmek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Esef Etmek nasıl yazılır? İşte, Esef Etmek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ESEF ETMEK NASIL YAZILIR?

        esef etmek

        ESEF ETMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Üzülmek anlamına gelen bu kelime grubu söylenirken harflerin birleşik çıkmasından dolayı çoğu kişi tarafından bitişik yazılır. Ancak doğrusu ayrı yazılandır. Bu kelime genellikle esefetmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı esef etmek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Onun bana karşı bu kadar umursamaz olmasına esef ettim ancak o bunu hiç bilmedi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • esefetmek
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa